Portada Conceyos Emulsa va desenvolver talleres gratuitos de reutilización d’oxetos en desusu

Emulsa va desenvolver talleres gratuitos de reutilización d’oxetos en desusu

by redacción asturnews

La Empresa Municipal de Servicios de Medioambiente Urbanu de Xixón, (EMULSA Medioambiente), va desenvolver mensualmente, a partir d’esti mes de payares, talleres de fomentu de la reutilización y l’arreglu, nel marcu de la so iniciativa ReusApp.

ReusApp ye una aplicación gratuita pa teléfonos móviles que facilita l’intercambiu gratuitu ente ciudadanos d’oxetos en desusu y que diben dir destinaos a la basura o’l reciclaje, dexando asina l’amenorgamientu de borrafes. En total programáronse seis talleres, xuno cada últimu sábadu del mes.

L’oxetivu d’esta iniciativa ye facilitar a persones interesaos l’aprendizaxe de conocencies y habilidaes práctiques sobro arreglu y reutilización pa contribuyir a estender la cultura del amenorgamientu de borrafes impulsada dende la Unión Europea y que nel casu de Xixón articúlase, ente otres midíes, nel proyectu 2Lifes que lidera EMULSA col financiamientu de Interreg, y concrétase n’iniciatives cola aplicación pa teléfonos móviles ReusApp, puesta en marcha en xunu de 2018

Inscripciones gratuites pa los talleres al traviés del mail reusapp@emulsa.org

Más información

Tamién te podria gustar