Portada Escéniques Els Comediants trai a Xixón el so últimu montaxe col fondu de la guerra d’Irak

Els Comediants trai a Xixón el so últimu montaxe col fondu de la guerra d’Irak

by asturnet

La compañía catalana Els Comediants pon n’escena esti martes 6 y el miércoles 7 en Xixón el so últimu espectáculu: ‘Las mil y una noches’, una dramaturxa de Joan Font y Luisa Hurtado que remanez la destrucción de miles de llibros de la Biblioteca de Bagdag na última guerra d’Irak.

Xente de bien diversa procedencia y llugar traen a la biblioteca arruinada de la ciudá de Bagdag hestories de Sherezade y de toles voces del mundu. Esti ye’l filu argumental del últimu montaxe de Els Comediants que va poder vese esti martes y el miércoles nel Teatru Xovellanos de Xixón.

Ambientada con música en directu d’una orquestina de cuerda y percusión, la obra adaptada por Joan Font y Luísa Hurtado tenta ser, en palabres de los sos autores una respuesta a les preguntes de ¿Por qué nun fabular sobre la posible peripecia d’un grupu de personas reuníes pa salvar exemplares de Les Mil y Una Nueches y contase unos a otros les histories que contién? ¿Por qué nun pensar que mientres dalguién remembra la historia, ésta esiste?”.

Tamién te podria gustar