Portada Escéniques El XXV Festival de Zarzuela fina con “La Tabernera del Puertu” en memoria de “Triqui”

El XXV Festival de Zarzuela fina con “La Tabernera del Puertu” en memoria de “Triqui”

by redacción asturnews

El Salón de té del Teatru Campoamor acoyó esti martes la presentación de la postrera de les zarzueles d’esti XXV Festival de Zarzuela, “La tabernera del puertu”, que va representase esti xueves y el sábadu, a les 20 hores, en memoria de el ex conceyal Emilio Güerta, “Triqui”.

“Va Ser en memoria de el ex conceyal Emilio Güerta, Triqui, que nos acaba de dexar”, dexó afitao na presentación el conceyal de Cultura, Sánchez Ramos. Figura clave na construcción y afitamientu de Comisiones Obreres n’Asturies, organización de la que foi secretariu xeneral nesta rexón ente 1981 y 1994, depués d’entrar a trabayar en Ensidesa pa darréu afiliase al Partíu Comunista y al sindicatu. Tamién foi diputáu rexonal y años dempués, volvió a la política como conceyal d’IX nel Conceyu. “Un gran home con un compromisu estremu cola xente de baxo, un optimista históricu al que solo pudo vencer una maldita enfermedá”, esplicó, visiblemente afectáu, el so compañeru, el conceyal de Cultura, Roberto Sánchez Ramos.

“La tabernera del puertu” va representase güei xueves y el sábadu, a les 20 hores, y va ser la postrera de les funciones la que xuba a les tables en memoria d’Emilio Güerta. Cosme Marina, director del festival estimó a tol equipu,  cuantimás a Mario Gas, “el faer xuna Tabernera asina, xuna zarzuela en condiciones”. A manera de respuesta Gas, que torna a Uviéu tres quince años, aseguró: “ye xuna de les obres a les que más ciñu -y tengo porque la estrenó’l mio padre, xuna gran responsabilidá y un luxu trabayar con tou esti equipu”.

Argumentada nuna localidá imaxinaria del norte d’España, Cantabreda, esta zarzuela “evidencia, como’l restu del Festival, l’interés de la zarzuela n’Uviéu, de la que nesti ciclu completáronse l’aforu en más del 90%”, indicó Sánchez Ramos, de la que destacó l’apueste de la Fundación Municipal de Cultura poles producciones propies –”Yá tamos trabayando n’una pal próximu añu”-. A xuiciu del director musical, Oliver Díaz, “Uviéu convirtióse na segunda temporada de zarzuela más importante d’España (…) Ye un honor tar equí, como uvieín y asturianu que soi y trabayar con esti magníficu equipu, cola Uviéu Filarmonía y la Capiya Polifónica Ciudá d’Uviéu”. A la presentación tamién asistieron, ente otros, la soprano María José Moreno; Martín Nusspaumer, tenor; Javier Franco, barítonu; Ernesto Morillo, baxu y Francisco González Álvarez-Buylla, Presidente de la Fundación Musical “Ciudá d’Uviéu” y Presidente Capiya Polifónica “Ciudá d’Uviéu”.

Tamién te podria gustar