Portada Música El VII Festival Internacional de Bandes de Gaites ‘Villa de Xixón’ llega a Xixón

El VII Festival Internacional de Bandes de Gaites ‘Villa de Xixón’ llega a Xixón

by asturnet

Redacción.

Esti vienres entamaben los actos del VII Festival Internacional de Bandes de Gaites ‘Villa de Xixón’, que va durar hasta’l domingu y va enllenar les cais y places de la Villa de Xovellanos cola participación d’una montonera de bandes de tol arcu atlánticu y col homenaxe a Pepe Veriña ‘El Gaiteru Veriña’, muertu l’añu pasáu y a Hevia.

Nos tres díes del Festival van participar más de 300 músicos y 9 bandes, que va entamar cola actuacion del grupu Tayside Police Pipe Band, que va actuar per primer vegada n’Asturies a les 20:00 hores na Plaza’l Parchís. A la mesma hora nel Paseu Begoña van participar los gallegos Nova Frontera & Cartelle, la Banda de Agarimo de Catabois en La Plazuela y los británicos Bagad Konk Kerne na Plaza d’Italia.

El sábadu van siguir les actuaciones de los gruipos, que van dir cambiando peles distintes places de la ciudá. Y pela destaca l’actuación de la Banda de Gaites Infantil Villa de Xixón ‘La Magüeta’ que va interpretar les sos pieces na Plaza’l Parchís, ente otros actos.

El domingu va celebrase’l Desfile del Arcu Atlánticu 2007 nel que van desfilar pel muru de la playa de San Llorienzo les bandes de gaites participantes nel Festival: Banda de Gaites Villa de Xixón, Banda Infantil ‘La Magüeta’, Agarimo de Catabois, Bagad Konk Kerne, Banda de Gaites de Candás, Tayside Police Pipe Band, Banda de Gaites La Reina del Truebanu y Nova Frontera & Cartelle. L’actu final va ser el domingu a les 21:45 na Plaza Mayor de la ciudá.

Tamién te podria gustar