Portada Escéniques El teatru percuerre Asturies

El teatru percuerre Asturies

by asturnet

Siguiendo colos actos de la XXVI Selmana de les Lletres Asturianes los conceyos d’Uvieu, Xixón, Noreña, Carreño, La Pola L.lena y Cangas del Narcea son l’escenariu güei de diferentes representaciones teatrales. Pela so parte, les xornaes d’Universidá n’escena siguien con una ponencia de Boni Ortiz sobre Felipe Villa y la dignificación del teatru costumista asturianu, y otra de Montse Garnacho sobre cuentos populares llevaos al teatru. Finalmente, la sede de la RTPA, en Cabueñes (Xixón) va ser l’escenariu del DVD ‘Pieces d’obres teatrales y poetiques’ a cargu de Javier Maqua y Ramón Lluis Bande.

A les doce la mañana d’esti miercoles 3 de mayu la Sede de la RTPA en Cabueñes (Xixón) va acoyer la presentación del DVD Pieces, de obres teatrales y poetiques, a cargu de Javier Maqua y Ramón Lluis Bande. DVD que va entregase de regalu nel Día de les Lletres cola compra llibros y música n’asturianu nes llibreríes y tiendes de discos collaboradores con esta selmana.

L’Asociación pola Recuperación de los Sidros y les Comedies va representar a les seis de la tarde na Plaza la Constitución de Noreña la obra ‘Llegó la modernidá (comedia de guirrios); y una hora más tarde, nel Centru Cultural d’El Llano de Xixón la compañía Higienico Papel fadrá otro tanto cola obra de Dolfo Camilo Díaz ‘Puntu y coma’.

Ente les ocho y les ocho y media de la tarde otres tres obres van salir a escena. Telón de Fondo va representar nel Teatru Prendes de Candás ‘Una hora ensin televisión’, de Jaime Salom; la Compañía Asturiana de Comedies va llevar al Vital Aza de L.lena ‘Interdictu o pleitín d’aldea’; y Traslluz representará la obra de Carmen Duarte ‘Tocóme la lotería’ nel Teatru Toreno de Cangas.

Tamién te podria gustar