Portada Escéniques El Teatru asturianu concentrase esti miércoles n’Uviéu

El Teatru asturianu concentrase esti miércoles n’Uviéu

by asturnet

La profesión teatral asturiana denuncia que la situación crítica na que s’alcuentra dende va tiempu llegó a el so puntu máximu coles midíes gubernamentales que-y faen esmoronase dfafechu. El llabor lleváu a cabu pola Conseyería d’Educación, Cultura y Deporte del Principáu d’Asturies en materia d’artes escéniques nun satisfai a los sectores profesionales de teatru de la comunidá y, por ello, l’Asociación d’empreses d’Artes Escéniques d’Asturies (Foroescena) denuncia la so pasividá y quier facese oyer con un actu de protesta esti miércoles, a partir de les 12 hores, nel Café Dólar d’Uviéu (Plaza de Porlier, 2).

El problema del teatru profesional asturianu ye la total inacción per parte de les autoridaes competentes l’asociación convocante, nuna situación que nun ye nueva, y que provocó yá que’l teatru profesional asturianu “lleve 20 años de retrasu respecto al que se fai n’otres comunidaes”.

Ente les dificultaes denunciaes alcuéntrase la titularidá privada de la totalidá d’espacios destinaos al desenvolvimientu del so llabor profesional, mentantu que nel restu de comunidaes les cifres que dixebren locales públicos de privaos asítiense en redol al 50%. Tamién no referente a les ayudes económiques, a la programación y a la creación de circuitos teatrales, y qu’empieza na educación y formación de los actores.

Les compañíes teatrales asturianes dicen sentise escaecíes pola alministración, de la que reparen que sofiten más a la escena amateur del Principáu.

Por mor de too ello, Foroescena tien convocáu un actu de protesta pa mañana, a partir de les 12 hores, nel Café Dólar d’Uviéu (Plaza de Porlier, 2). Nel actu, amás d’analizar les causes y los problemes de les artes escéniques asturianes, van faese públiques les midíes que se tomaron dende l’asociación. van asocedese amás ponencies y espérase qu’asistan xestores culturales, representantes de la SGAE, de los Conceyos y de la unión d’actores.

Tamién te podria gustar