Portada Educación El Sindicatu d’Estudiantes anuncia piquetes n’Uviéu, Xixón, Avilés y les Cuenques pal día 26 y manifestaciones pal 27

El Sindicatu d’Estudiantes anuncia piquetes n’Uviéu, Xixón, Avilés y les Cuenques pal día 26 y manifestaciones pal 27

by asturnet

Al tiempu que pidía al PSOE que siga l’exemplu d’Izquierda Xunida nel refugu, ´de verdá´, a la Llei Wert, el SIndicatu d’Estudiantes convocaba ayeri xueves y pal 26 de marzu la puesta en marcha de piquetes n’Uviéu, Xixón, Avilés y Cuenques Mineres y pal 27 de marzu manifestaciones neses mesmes zones, toes elles convocaes pa les 12 hores. El secretariu xeneral del Sindicatu d’Estudiantes, Pablo Alcántara, y los coordinadores de Mocedá y Educación d’IX, David Leis y Fran Rei, ufiertaron esta mañana una rueda de prensa conxunta na que faen un llamamientu a la participación nes movilizaciones.

El secretariu xeneral del Sindicatu d’Estudiantes, Pablo Alcántara, pidió ayeri a los socialistes que sigan l’exemplu d’Izquierda Xunida nel refugu a la reforma educativa, nun solo nes instituciones, sinón tamién nes cais. “El PSOE, como ta faciendo equí IX, lo que debe de faer ye asitiase en contra d’esta llei de verdá, y asitiase tamién nes cais como tamién ta faciendo IX”.

Alcántara y los coordinadores de Mocedá y Educación d’IX, David Leis y Fran Rei, ufiertaron una rueda de prensa conxunta na que se punxo de manifiestu’l compromisu d’IX coles protestes y el refugu fronteru a la reforma de la llei educativa que va enzancar, cuando nun va torgar, que los estudiantes con menores recursos queden escluyíos de la formación cimera. Rei, amás, pidió la retirada de la Llei y la dimisión del ministru d’Educación.

David Leis destacó’l sofitu de la área de Mocedá d’IX a les movilizaciones. La posición d’IX, afirmó’l coordinador de la área de Mocedá ye clara: “defender a los estudiantes frente a unos ataques que solo busquen segregar a los fíos de el trabayadores”.

Tamién te podria gustar