Portada Cooperación El semiólogu y filósofu Tzvetan Todorov algama’ l Príncipe d’Asturies de Ciencies Sociales

El semiólogu y filósofu Tzvetan Todorov algama’ l Príncipe d’Asturies de Ciencies Sociales

by asturnet

El semiólogu y filósofu Tzvetan Todorov foi galardonáu col Premiu Príncipe d’Asturies de Ciencies Sociales, fallu que se dio a conocer esti mediudía n’Uviéu. Al premiu optaben 36 candidatures de les cuales la del economista Jeffrey Sachs foi finalista nos discutinios del xuráu.

El xuráu considera que’l galarodnáu representa’l “espíritu de la unidá d’Europa del Este y del oeste”. De la mesma manera, nel acta resáltase los ideales de “llibertá, igualdá, integración y xusticia” que representa’l galardonáu.

El senador Manuel Fraga dio llectura, esti mediudía n’Uviéu, al acta del xuráu qu’otorgó’l galardón por unanimidá. Nel testu, considérase al semiólogu búlgaru como representante de “un rigurosu métodu estructuralista qu’aplicó a la lliteratura y a la crítica lliteraria”.

Todorov foi evolucionando hacia l’análisis cultural y la historia de les idees y les sos preocupaciones inteleutuales, la so sabiduría y erudición, que superen fronteres y busquen puntos d’alcuentru, permitiéronse-y abarcar grandes temes del nuesu tiempu como’l desarrollu de les democracies, l’entendimientu ente cultura, los desarraigonaos, la reconocencia del otru y l’impautu de la violencia na memoria coleutiva”, según consta nel acta.

Tamién te podria gustar