Portada Sociedá El programa DOLCE17 va enllenar d’ociu’l branu de la mocedá uvieína

El programa DOLCE17 va enllenar d’ociu’l branu de la mocedá uvieína

by redacción asturnews

El programa DOLCE17, que se desenvuelve ente’l 2 de xunetu y el 31 d’agostu en La Corredoria y Teatinos al traviés de más de 100 actividaes gratuites, va enllenar d’ociu’l branu de los y les adolescentes uvieínes.

La conceyala de l’área de Mocedá, Marisa Ponga, presentó esti miércoles 6 de xunu la temporada de branu 2018 del Proyectu DOLCE17, que se desenvuelve al traviés del Programa Ociu Xuvenil, frutu d’un conveniu de collaboración ente’l Conceyu d’Uviéu y la Fundación C.Y.S.P.A– Proyectu Home. La iniciativa, compuesta por actividaes d’ociu gratuites destinaes a los y les adolescentes uvieines de 12 a 17 años d’edá, va desenvolver de llunes a vienres del 2 de xunetu al 31 d’agostu, ente les 11.00 y 14.00 hores, nos barrios de La Corredoria y Teatinos. “Diseñemos xuna programación que s’afaiga al periodu de vacaciones, que se complemente con otres iniciatives y que, amás, facilite la conciliación de les families”, espresó Marisa Ponga. Esta temporada de branu 27 entidaes del conceyu -de les 37 que participen nel programa mientres tol añu 2017- van desenvolver un total 105 actividaes a lo llargo d’estos dos meses de branu; ente que, pela so parte, l’equipu técnicu del Programa va dirixir otres 59 actividaes.

“Sumen una ufierta global de 164 actividaes culturales, lúdiques y deportives que se van realizar a lo llargo 9 selmanes de manera ininterrumpida”, detalló la directora de la Área de Prevención de la Fundación C.Y.S.P.A.-Proxecto Home, Aránzazu Fernández. Como novedá respecto al añu 2017, señalar que s’amplía a trés el númberu de selmanes de programación d’actividaes simultánees nel barriu de La Corredoria –del 2 de xunetu al 3 d’agostu, nel CS El Cortixu, el Polideportivu La Carisa y el CJ La Corredoria- y en Teatinos –del 16 de xunetu al 31 d’agostu, nel Centru Xuvenil Santullano. Amás anuncióse que, no que va d’añu, lleváronse a cabu nel marcu del Programa Ociu Xuvenil d’Uviéu un total de 128 actividaes empobinaes a menores y nueves ente 12 y 35 años, llogrando un total de 2.383 participaciones. D’elles 1.220 fueron d’homes y 1.163 de muyeres.

Al respective de les actividaes deportives que s’ufierten nel programa DOLCE17, podrá practicase speedminton, fútbol, disc golf, aikido o axedrez, ente otres. Nel apartáu de bailles, va haber buecu para runfa fitness, break dancie o danza del banduyu. La cultura tamién ocupa un llugar destacáu, al traviés d’actividaes y talleres y actividaes como stencil, tatuaxes de henna, manualidades reciclaes, bixutería o scrap; a los cualos añedir les clases de cocina p’aprender a faer pizza y calzone, batíos saludables o pastelería del mundu.

Pa participar en cualesquier d’elles va haber de presentar una autorización roblada pola persona tutora y una fotocopia del documentu d’identidá del neñu o la neña –DNI, NIE, pasaporte, llibru de familia o equivalente. Esta documentación va ser necesaria pa participar cualquier actividá de DOLCE17 que se desenvuelva en 2018. Los y les menores pueden inscribise primeramente, o’l mesmu día qu’alleguen a l’actividá, nel Centru Xuvenil Santullano o nel Centru Xuvenil La Corredoria, siempres qu’haya disponibilidad de places.

Pa mayor información, accesu a la programación ya inscripciones, pue consultase la web www.oviedo.es/ociojuvenil, o bien dirixise a los Centru Xuveniles de Santullano y de La Corredoria de llunes a vienres -de 9.00 a 14.00 hores y de 10.30 a 14.00 hores, respectivamente- al traviés de los teléfonos 984 08 37 23 / 985 21 52 62 984 28 25 23 / 984 28 24 52 o de los emails ociojuvenil@oviedo.es y cjcorredoria@oviedo.es.

Más información

 

Tamién te podria gustar