Portada Sociedá El Principáu va sufragar les operaciones de cambiu de sexu

El Principáu va sufragar les operaciones de cambiu de sexu

by asturnet

L’administración autonómica va asumir dende finales d’esti añu les operaciones de cambiu de sexu pa les persones transexuales, según anunció esti martes 28 de febreru, el responsable de servicios sanitarios del Principáu. El sistema públicu de salú d’Asturies va sufragar los gastos de les intervenciones quirúrxiques que habrán facese fuera de la nuestra comunidá pola escasa demanda d’elles.

Les poques solicitúes de transexuales pa sometese a operaciones de cambiu de sexu nun ye bastante pa crear una unidá quirúrxica propia inda sí pa que l’Administración asturiana asuma el coste de les intervenciones, manifestó’l responsable de los servicios sanitarios.

L’anunciu de la puesta en marcha d’esta vía d’atención a les persones transexuales recibe’l contentu de les Xuventúes Socialistes d’Asturies, que por voz del so secretariu xeneral, Pelayo Prendes felicitó al gobiernu del Principáu por esta midida. Según Prendes: “tolos ciudadanos y ciudadanes de la rexón que creen na igualdá d’ oportunidades y nel respetu a la dignidá de la persona tán de norabona, pos con esta midida acábase con un campu de discriminación y marxinación y acábase tamién con un motivu de sufrimientu pa munches persones”.

Tamién te podria gustar