Portada Documentu El Principáu asoleya’l primer llibru billingüe de la so hestoria

El Principáu asoleya’l primer llibru billingüe de la so hestoria

by asturnet

Yá ta disponible’l llibru del IV Día de les Ciencies Asturianes, nuna edición non venal editada pola Conseyería d’Educación, Cultura y Deporte onde se recueyen les unidaes didáctiques ellaboraes pa que los centros escolares prepararen l’alcuentru col doctor Carlos López-Otín que se celebró nel Teatru de la Llaboral de Xixón el 8 de payares del añu pasáu.

Trátase del primer llibru billingüe asturianu/gallego-asturianu que publica’l Principáu d’Asturies. La obra incluye una introducción de la directora xeneral de Política Llingüística, Ana María Fueyo Llaneza, un resume de la intervención del doctor Carlos López-Otín, titulada “L’aventura molecular de la vida”, y les unidaes didáctiques “Les aventures moleculares de la vida. Un paséu pelos oríxenes de la vida pa entender munches más coses” (Primaria) y “De l’A a la Z. En llaboratoriu del Dr. López-Otín” (ESO y Bachilleratu).

El llibru, con una tirada amplia, va unviase a tolos centros escolares de Primaria y Secundaria onde s’imparte l’asignatura d’Asturianu o de Gallego-Asturianu, pero tamién se pue descargar na sección de Publicaciones de la web del Serviciu de Política Llingüística.

Llibru del IV Día de les Ciencies

Tamién te podria gustar