Portada Conceyos El primer día del programa “Uviéu Contigo” termina con 200 solicitúes d’ayudes

El primer día del programa “Uviéu Contigo” termina con 200 solicitúes d’ayudes

by redacción asturnews

El Plan d’Emerxencia Social y Económica “Uviéu Contigo”, programa puestu en marcha pol Conceyu d’Uviéu, al traviés de la conceyalía de Polítiques Sociales, y destináu a ufiertar una ayuda económica destinada a gastos d’alimentación ya hixene p’aquelles persones que se quedaren ensin recursos de resultes de la situación de crisis que tamos careciendo, cerró’l so primer día con 200 solicitúes presentaes.

El Conceyu dispunxo para esti Plan un presupuestu inicial de 500.000,00€, estableciendo unes ayudes trimestrales con cuantíes que bazcuyen ente los 400,00€ y los 600,00€, en función del tamañu de cada unidá familiar.

Como ye natural, el focu d’esta actuación dirixir a aquelles persones que nun tienen nenguna otra ayuda o recursu. La presentación de solicitúes ye totalmente telemática al traviés del enllaz https://www.oviedo.es/oviedocontigo

Una vegada recibíes les solicitúes, el trabayadores sociales van ser les encargaes de llevar a cabu la comprobación de la documentación recibida pa dar en la tramitación de les ayudes.

El Conceyu d’Uviéu va tratar de que les ayudes sían percibíes por quien cumplan les condiciones esixíes, lo más llueu.

Tamién te podria gustar