Portada Política El presupuestu d’Avilés de 2020 xorrez hasta 71,1 millones y garantiza proyectos clave

El presupuestu d’Avilés de 2020 xorrez hasta 71,1 millones y garantiza proyectos clave

by redacción asturnews

La conceyala de Facienda d’Avilés presentó esta selmana les cuentes municipales, que xorecen un 2,5% y preven inversiones de 4 millones d’euros.  Empieza la execución del Plan del Cascu Históricu, poténciase Avilés en bici y va crecer la masa arbórea de la ciudá.

Van ameyorar tamién los contratos de caltenimientu de zones verdes y xuegos infantiles. Refuerzu importante de la partida d’ayudes dedicada al comerciu local. Desenvolvimientu de la campaña “Vive n’Avilés” y nueva llínea d’ayudes al arriendu para mozos

El Presupuestu Xeneral del Conceyu d’Avilés pal añu que vien algama los 71,1 millones de €, un 2,5% más qu’el de 2019, ya inclúi inversiones para l’añu que vien por importe de 3.974.357 €.

El presupuestu de la Fundación Municipal de Cultura (FMC) aumenta un 3% en 2020 y asítiase en 4.673.022 €. Y la Fundación Deportiva Municipal (FDM), facer nun 5% con un presupuestu de 5.199.510 €.

La conceyala de Facienda, Raquel Ruiz, presentó les cuentes municipales del próximu exerciciu, cola idea d’empecipiar la próxima selmana les conversiones colos grupos municipales. Esta mesma mañana, la conceyala fixo llegar a los grupos l’anteproyectu del documentu. Destacó que ye un Presupuestu qu’empecipia la execución de proyectos clave para Avilés, refuerza l’atención a les persones y asegura un meyor caltenimientu urbanu con especial atención a la sostenibilidá.

Quixo faer incidencia nes midíes presupuestaries referíes al cascu históricu, la movilidá, la sostenibilidá y el caltenimientu urbanu. En concretu cito: entamu del desenvolvimientu del Plan del Cascu, l’ampliación d’Avilés en bici, meyora de los contratos de zones verdes y parques infantiles, entamu de la execución del Plan de Movilidá y aumentu de la masa arbórea.

Ruiz tamién punxo en valor la medría nun 34% de les partíes destinaes al comerciu local, en cumplimientu de los compromisos adquiríos na campaña electoral con esti sector.  De la mesma, 2020 va ser l’añu nel que se va diseñar la campaña “Vive n’Avilés” para afitar y remocicar población, xuntu con una nueva llínea d’ayudes al arriendu para mozos.

Ente les novedaes en materia d’inversión -que suman 4  millones de €-, la conceyala destacó la peatonalización del tramu de la cai Marcos del Torniello entendíu ente l’avenida d’Alemaña y  la cai Pedro Menéndez; según les meyores en distintes instalaciones deportives, que se lleven daqué más d’un millón de € de la partida total d’inversiones pal añu que vien.

Y crecen les partíes pa mayores y en materia educativo con actividaes extraescolares tamién nos Institutos de secundaria.

Tamién te podria gustar