Portada Sociedá El periodista Francisco Álvarez presenta’l llibru “Historia de cinco goles. El Mundial de El Guaje”

El periodista Francisco Álvarez presenta’l llibru “Historia de cinco goles. El Mundial de El Guaje”

by asturnet

Ediciones La Cruz de Grau edita esta obra sobre’l futbolista de Tiuya y va presentala esti vienres, 17 de setiembre a les 19:30 hores, na librería Cornión de Xixón. Nes páxines d’esti llibru analízase la figura de David Villa en dos facetes distintes. Per una parte, los testos percuerren la distancia curtia, partíu a partíu, el Mundial d’`El Guaje´, una de les figures de mayor altor en Sudáfrica 2010. L’autor usa tamién como sida l’escurrir del tornéu pa recontar la trayectoria del xugador y pa introducir amás dalguna pincelada acullá del seguimientu al delanteru, con reportaxes sobro la hestoria de los mundiales o l’afamáu pulpu Paul.

Per otru llau, les fotografíes conformen un mosaicu d’escenes y xugaes, vivencies y escenarios del delanteru asturianu más universal a lo llargo de doce años de carrera deportiva, dende los entamos como xugador xuvenil del O.P. Llangréu hasta la so consagración definitiva cola llegada al F.C. Barcelona.

Francisco Álvarez González (Xixón, 1970) ye periodista del diariu asturianu ‘El Comercio’, dende va venti años, pasando per delles estayes hasta llegar a deportes. Entamó na emisora llibre Onda Latina de Madrid y col periódicu oficial de la Selmana Negra de Xixón. Cursó estudios na Facultá de Ciencies de la Información de la Universidá Complutense de Madrid. Esti llibru ye’l cuartu del autor, tres ‘Patiu de prisión’ (VTP, 1998), ‘En poques pallabres’ (Trabe, 1998) y ‘Dixebra: cróniques d’un pueblu’ (L’Aguañaz, 2003). Ye tamién lletrista de Dixebra. Col ‘Cantar de la redención’, foi escoyíu Meyor Cantar n’Asturianu nos Premios de la Música 2010, en Madrid.

Tamién te podria gustar