Portada Conceyos El Partíu Asturianista esixe al Ayuntamientu d’Uviéu les ordenances de normalización del asturianu “prometíes”

El Partíu Asturianista esixe al Ayuntamientu d’Uviéu les ordenances de normalización del asturianu “prometíes”

by asturnet

L’Agrupación del PAS n’Uviéu esixe al Ayuntamientu d’Uviéu qu’utilice y fomente el nome de les folixes que se realicen na ciudá y nel conceyu n’asturianu. Anque reconocen que dempués de munchos años, l’Ayuntamientu y la Sociedá Uvieína de Festexos espublizen un cartel animando a la participación na folixa baxu’l títulu “Uviéu de Antroxu”, y “s’allegren del pasu”, reclamen “que’l nome de les distintes folixes que se realicen na ciudá s’usen n’asturianu (San Xuan, Martes de Campu, L’Ascensión…)” y lo mesmo col nome de la ciudá: Uviéu.

El PAS pregunta al Conceyal de Cultura, Señor Arias-Cachero “qué pasa coles Ordenances Municipales que se diben a aprobar nel Consistoriu y que a día de güei nun se sabe nada”. Los asturianistes dicen nun saber “si tán paralizaes o l’Equipu de Gobiernu y la Comisión de Cultura les escaeció”.

Pa finar l’Agrupación del PAS de Uviéu reclama al Conceyal de Cultura qu’esclarie “cómo s’atopa’l procesu d’ellaboración de les ordenances y si esiste realmente dalgún tipu de voluntá por llevales alantre”.

Tamién te podria gustar