Portada Patrimoniu El Muséu Xurásicu recibió en venti díes la mitá de les visites previstes pa tol añu

El Muséu Xurásicu recibió en venti díes la mitá de les visites previstes pa tol añu

by asturnet

Esperábense 60.000 visitantes pa tol añu 2004 y sólo nos sos primeros venti díes de vida, el Muséu Xurásicu d’Asturies (MUXA) recibió 30.000 visites. L’equipamientu cultural temáticu, ambientáu na dómina na que vivieron los dinosaurios y allugáu na rasa de San Telmo, na costa de Colunga, esborda les previsiones de la Conseyería de Cultura y alita a los responsables del Gobiernu asturianu a meyorar la señalización p’acceder al recintu.

En concreto, l’Executivu autonómicu tien previsto asitiar a curtiu plazu nueves señales que-yos faciliten el camín p’hacia el muséu a los automovilistes que circulen tanto pola autovía’l Cantábricu como poles carreteres comarcales de Colunga. Tamién nel planu de les innovaciones, Cultura prevé echar a andar la proyección de breves películes interactives que-yos fagan más amena la visita al MUXA a los más neños.

La Universidá d’Uviéu, pol so llau, trabaya xunta los responsables del Principáu pa tener llistu al rodiu del mes de xunu un calendariu d’esposiciones itinerantes y conferencies rellacionaes colos conteníos que s’amuesen nel muséu, con epicentru nel habitat y na vida cotidiana de los dinosaurios hasta la so misteriosa estinción.

Inaguráu el 31 de marzu pasáu y titularidá del Principáu, el Muséu Xurásicu d’Asturies recibió miles de visites con ocasión de les vacaciones de Selmana Santa. El Gobiernu asturianu ta acabante fixar el miércoles como el día de visita gratuita al equipamientu cultural, depués de que nun principiu s’apostare polos martes.

Web oficial del Muséu Xurásicu d’Asturies

Tamién te podria gustar