Portada Patrimoniu El Muséu Pueblu d’Asturies organiza visites n’asturianu y con actuaciones musicales tol veranu

El Muséu Pueblu d’Asturies organiza visites n’asturianu y con actuaciones musicales tol veranu

by asturnet

El Muséu Etnográficu del Pueblu d’Asturies de Xixón entama tolos domingos dende’l pasáu 5 de xuno hasta setiembre visites guiaes n’asturianu al recintu y conciertos de música tradicional nun ciclu tituláu “Música nel Muséu”. El ciclu ta formáu por una retafila de quince actuaciones nes que diverses bandines de músicos ufierten una amuesa de sones populares con instrumentos de la tradición del país. Esti domingu hai un doble conciertu, nel que van intervenir David Varela (curdión), Florentino González (violín) y Mercedes Santos (zanfoña), na primera parte, y n a segunda: Nel Muñiz (gaita) y Sara Fernández (percusiones). La cita ye a les 12.30 la mañana nel Muséu xixonés.

L’espaciu museísticu del Pueblu d’Asturies organiza estes actividaes dientro de la so programación habitual dedicada a difundir la cultura popular asturiana y en colaboración coles escueles de música tradicional anguaño esistentes na nuestra comunidá. El ciclu entamó el pasáu 5 de xunu y va continuar toles mañanes de los domingos hasta’l prósimu 11 de setiembre. Xunta l’amuesa en vivo de música tradicional ufiértase la posibilidá de faer un visita guiada en llingua asturiana al recintu.

Per otru llau, el Muséu de la Gaita, integráu dientro’l conxuntu museísticu del Pueblu d’Asturies de Xixón,sigue amosando nos sos horarios avezaos la esposición “Instrumentos tradicionales del mundo”, una colección de pieces de diverses partes del planeta dedicaes a la música de percusión.

Tamién te podria gustar