Portada Conceyos El Muséu del Pueblu d’Asturies celebra’l Día de les Persones Refuxaes 2022

El Muséu del Pueblu d’Asturies celebra’l Día de les Persones Refuxaes 2022

by redacción asturnews

Esti vienres 17 de xunu, El Muséu del Pueblu d’Asturies celebra’l Día de les Persones Refuxaes 2022, que se fecha’l 20 de xunu en tol mundu, con un actu nel que les protagonistes van ser les mesmes persones refuxaes y distintes asociaciones y entidaes de la nuesa ciudá

El Día Mundial de les Persones Refuxaes ye un día internacional designáu poles Naciones Xuníes pa honrar a les persones abelugar y mover de tol mundu. Conmemórase’l 20 de xunu de cada añu pa emponderar la fuerza y ​​el coraxe de les persones que se vieron obligaes a abandonar el so llar para escapar de conflictos o persecuciones. El Día Mundial de les Persones Abellugaes ye una ocasión para fomentar la comprensión y l’empatía escontra les persones abelugar y mover en considerancia de les difíciles circunstancies nes que s’atopen; coles mesmes, la fecha dexa reconocer la so capacidá de resiliencia na reconstrucción de les sos vides.

El Día Mundial de les Persones Refuxaes celébrase’l 20 de xunu de cada añu n’honor de les persones abelugar y mover de tol mundu. El Día Mundial de les Persones Refuxaes celebrose per primer vegada a nivel mundial el 20 de xunu de 2001, en conmemoración del 50 aniversariu de la Convención sobro l’Estatutu de los Refuxaos de 1951.

Añu con añu, nel Día Mundial de les Persones Refuxaes, distintos países alredor del mundu lleven a cabo eventos como amuesa de sofitu escontra les poblaciones afectaes. Xixón sumase a esta celebración global, cola celebración d’un actu conmemorativo el día vienres 17 de xunu, nel Tendayu del Muséu del Pueblu d’Asturies, nel que les protagonistes van ser les mesmes persones Refuxaes y distintes asociaciones y entidaes de la nuesa ciudá que trabayen en cooperación y solidaridá.

Muséu del Pueblu d’Asturies
17 de xunu de 2022 De 18:00 a 20:00

Más información

Tamién te podria gustar