Portada Sociedá El Muséu de la Hestoria Urbana d’Avilés recibe’l distintivu del “Añu Européu del Patrimoniu Cultural”

El Muséu de la Hestoria Urbana d’Avilés recibe’l distintivu del “Añu Européu del Patrimoniu Cultural”

by redacción asturnews

 

La Comisión Nacional del Añu Européu del Patrimoniu Cultural, dependiente del Ministeriu d’Educación, Cultura y Deporte, concedió al Muséu de la Hestoria Urbana d’Avilés, el distintivu del Añu Européu del Patrimoniu Cultural”.

L’AEPC 2018, concedíu pola Comisión Nacional del Añu Européu del Patrimoniu Cultural, dependiente del Ministeriu d’Educación, Cultura y Deporte, ye una iniciativa de la Unión Europea pa concenciar sobro la importancia del nuesu patrimoniu en temes como la hestoria colectiva, la sociedá, el turismu y la economía y otros tresversales como’l fomentu de la inclusión y el diálogu intercultural. El slogan escoyíu ye “El nuesu patrimoniu. Onde’l pasáu atopar col futuru” y estrema a actividaes culturales realizaes en tolos estaos miembros de la Unión a lo llargo del añu 2018.

A la vista de les actividaes desenvueltes dende la so creación y el programa d’esposiciones temporales, visites empuestes, talleres infantiles, etc. previstes pal presente exerciciu, la Comisión valoró positivamente’l proyectu presentáu pol Muséu de la Hestoria Urbana d’Avilés, pol so sofitu al espardimientu del patrimoniu avilesín y asturianu, otorgándo-y  esta distinción que va acompañar tolos actos y eventos que se desenvuelvan nel mesmu mientres el presente añu.

Tamién te podria gustar