Portada Plástiques El Muséu de Belles Artes rinde homenaxe a Orlando Pelayo nel 25 aniversariu de la so fundación

El Muséu de Belles Artes rinde homenaxe a Orlando Pelayo nel 25 aniversariu de la so fundación

by asturnet

El Muséu de Belles Artes d’Asturies quier remembrar nel venticincu aniversariu de la so fundación a un artista que tuvo vinculáu a esta institución dende’l so entamu en 1980 y a la que donó cincuenta y siete obres dende entós y hasta la so muerte. La pinacoteca asturiana quier agora rendi-y homenaxe esponiendo eses pintures nuna amuesa que recuerda la primera monográfica qu’espunxo’l Muséu a poco d’inaugurase va agora venticinco años embaxo’l títulu “Cuarenta años de pintura”.La esposición inaugúrase mañana xueves.

Orlando Pelayo ye un de los artistes más innovadores y universales del arte asturianu contemporáneu. Nacíu en Xixón en 1920, treslladóse de nenu cola so familia a vivir a Albacete, onde reside hasta 1938, l’añu nel que s’incorpora al Exércitu de la República y col que combate el restu de la guerra civil hasta la so salida al esiliu en 1939. Permanez recluíu nun campu de concentración n’Orán y ye nesa ciudá, en recobrando la llibertá en 1941 onde fai la so primer esposición na sala Colline.En 1947 treslládase a París, la ciudá onde va vivir bien de tiempu hasta la so vuelta a España.

Pelayo ye autor d’una amplia y diversa obra plástica na que destaquen sobremanera los óleos, aguafuertes y serigrafíes. En 1980 donó la so primer obra al recién inauguráu Muséu de Belles Artes d’Asturies y hasta’l so fallecimientu diez años después diría cediendo de manea altruista a la pinacoteca hasta un total de 57 obres, que son les qu’agora s’esponen nesta amuesa homenaxe.

Tamién te podria gustar