Portada Conceyos El mural de la plaza de los Oficios d’Avilés suma 110 candidatures d’artistes y colectivos

El mural de la plaza de los Oficios d’Avilés suma 110 candidatures d’artistes y colectivos

by redacción asturnews

El mural de la plaza de los Oficios d’Avilés suma 110 candidatures d’artistes y colectivos y el fallu del xuráu va anunciase güei llunes 10 de xunetu, dempués de revisar les propuestes de 24 países d’Europa y América.

El xuráu que va escoyer al artista o colectivu encargáu de realizar el mural de gran formatu na fachada del edificiu númberu 50 de la cai Llanu Ponte d’Avilés, na redolada de la glorieta de Los Oficios, celebró yá una primer xunta para valorar les 110 candidatures presentaes al concursu públicu convocáu. El grupu d’espertos encargáu de tomar la decisión va escoyer el proyectu ganador en base a los trabayos previos, a la esperiencia en murales de gran formatu y a la propuesta de metodoloxía presentada para realizar el proyectu n’Avilés.

Les 110 candidatures vienen de  24 países d’América y Europa: España, Italia, Alemaña, Rumanía, Grecia, Portugal, Francia, Bosnia, Finlandia, Inglaterra, Holanda, Ucrania, Bélxica, Canadá, Venezuela, Uruguai, Puertu Ricu, Guatemala, Mariña Rica, Arxentina, Bolivia, México, Colombia y Brasil.

El xuráu ta formáu poles siguiente persones:

-Manuel Riola, conceyal de Promoción Económica y de Ciudá.

-Andrea del Cueto Menéndez, directora de Disciplina Urbanística y Planiamientu del Conceyu d’Avilés.

-Víctor Fernández Martín, axente de Desenvolvimientu Local del Serviciu de Promoción Empresarial del Conceyu d’Avilés.

-Anabel Barrio Vega, responsable de Programes Formativos y Culturales de la Fundación Municipal de Cultura.

-Alfredo Martínez Pérez de l’asociación Asalto Proyectos Culturales.

Tres la evaluación de tolos aspirantes, esti llunes 10 de xunetu publicarase’l fallu del xuráu y el nome del artista escoyíu para llevar a cabu la intervención mientres una residencia artística na ciudá, que se va desenvolver ente’l 18 de setiembre y el 2 d’ochobre, periodu dedicáu a estudiar l’espaciu y conocer Avilés. De siguío va presentar delles idees ente les cualos va escoyese la más afayadiza a les característiques de la ciudá y de la redolada. El mesmu autor/a va esponer en formatu de coloquiu la so idega, asina como’l procesu de creación y les conclusiones a les que llegó pa conformar la obra final. L’oxetivu que s’escuerre ye qu’esta obra guarde conexón directa col contestu de la ciudá y los sos habitantes. Finalmente’l mural va llevar a cabu nes dos primeres selmanes d’ochobre.

 

Tamién te podria gustar