Portada Conceyos El llunes celébrase la I Xornada de la Rede d’Inclusión Activa del Conceyu de Xixón

El llunes celébrase la I Xornada de la Rede d’Inclusión Activa del Conceyu de Xixón

by redacción asturnews

Cola fin d’avanzar na erradicación de la esclusión residencial severa nel conceyu de Xixón, la Rede d’Inclusión Activa del Conceyu (REDIA) celebra la so primer xornada ‘Construyendo una estratexa para la erradicación del sinhogarismo’. Va Tener llugar el llunes, 28 de payares, nel Centru Municipal Integráu Xixón-Sur a partir de les 08.30 hores.

Plantégase como un espaciu para sensibilizar y amosar la realidá del sinhogarismo nel conceyu de Xixón y tamién de reflexón y analís para la busca d’estratexes que favorezan la meyora del modelu d’atención a PSH.

Haise estructurado en dos partes, na primer parte y coles mires de dar a conocer la situación actual del sinhogarismo nel
conceyu de Xixón, van presentase dos remanes implementaes pola REDIA nel añu 2022: l’II Recuentu de persones ensin llar del conceyu de Xixón realizáu apocayá, y el procesu de creación de nuevu espaciu de participación de les persones ensin llar na ciudá.

Na segunda parte de la xornada, cuntar cola participación de profesionales referentes a nivel internacional y nacional en materia de sinhogarismo:
Juha Kahila, Director d’Asuntos Internacionales en Y-Foundation de Finlandia que nos averará a la esperiencia de trabayu de erradicación del sinhogarismo en Finlandia, ónde se llogró escelentes resultancies, y Carmen Belchí, que nos ayudar a cavilgar sobro otres miraes pa l’atención a les persones ensin llar.

CONSULTA EL PROGRAMA EN PDF

Tamién te podria gustar