Portada Escéniques El Lliure va escoyer dirección con un concursu internacional

El Lliure va escoyer dirección con un concursu internacional

by asturnet

El Teatre Lliure de Barcelona va convocar un concursu públicu abiertu a Europa pa escoyer dirección dempués de que Lluís Pasqual dimitiera tres les acusaciones d’una actriz.El Teatre Lliure de Barcelona va convocar un concursu públicu abiertu a Europa que va ser evaluáu por una comisión independiente tres la dimisión del director Lluís Pasqual, que foi acusáu d’abusu de poder pola actriz Andrea Ros. D’esta miente el Patronatu, que s’axuntó güei, quier cerrar el vacíu que dexó’l so exdirector, unu de los nomes mayores de la escena teatral catalana.

El presidente del Patronatu, Ramon Gomis, detalló que’l xuráu qu’integre esta comisión y les bases d’ésti fadranse públiques a mediaos d’ochobre, y que so resolvimientu va poder enllargase hasta abril. Mientres, el teatru va travesar un réxime d’interinidá con Aurora Rosales como directora artística -hasta agora directora adxunta de Pasqual-, y Clara Rodríguez -subdireutora del equipu- como xerente, detalló.

Ente los oxetivos del Patronatu, ta programar el futuru del equipamientu na próxima década y crear una comisión de trabayu formada por siete espertos. Asignatures pindies que tendrá de materializar ensin la supervisión del que fuera cofundador y director nos postreros siete años d’esta institución.

Les acusaciones de l’actriz Andrea Ros xeneraron un fuerte discutiniu que nun salió de la rede hasta qu’un colectivu llamáu Dones i Cultura, al que pertenez la mesma Ros, aseguró amás que Pasqual tratara despóticamente a dellos emplegaos del Teatre Lliure y pidió la so dimisión al traviés d’un manifiestu ensin firmes. El ceador aseguró que les acusaciones son totalmente infundaes. Sicasí, decidió dimitir al nun cuntar col sofitu de too l’equipu del Lliure, anque sí col respaldu de más de 200 personalidaes teatrales.

Tamién te podria gustar