Portada Comunicación El Gobiernu céde-y a Asturies la xestión del canal pol qu’emitirá la tv autonómica

El Gobiernu céde-y a Asturies la xestión del canal pol qu’emitirá la tv autonómica

by asturnet

La futura radiotelevisión pública asturiana da un pasu más p’hacia la so creación. El Gobiernu central aprobó na so xuntanza de güei un decretu pol que se-y cede a Asturies la xestión del canal propiu de televisión pol que ta llamáu a emitir el nuevu ente autonómicu de comunicación, venti años depués de la primer concesión de xestión del tercer canal de tv a una comunidá autónoma.

Asturies tendrá agora les facultaes que yá tien la pionera Cataluña dende 1984. Depués d’ella, algamaron la xestión directa d’un canal propiu de televisión pública -pasu fundamental pa contar con una tv autonómica- Galicia (1985), Andalucía (1988), la Comunidá Valenciana (1988), Madrid (1988), Canarias (1998), Castiella-La Mancha (2001) y esti mesmu añu les autonomíes de Baleares y Estremadura.

D’esti mou, el Principáu llega nel novenu llugar na carrera pola puesta en marcha de radiotelevisiones públiques de titularidá autonómica, y failo amás nun momentu de transición tecnolóxica p’hacia la televisión dixital. El Real Decretu aprobáu güei pol Executivu de Madrid, que respuende a la solicitú fecha pol Gobiernu autonómicu hai agora un añu, obliga a Asturies a emitir dende’l primer momentu simultáneamente n’analóxico y en dixital, yá que la primera de les técniques habrá desapaecer a curtiu plazu.

L’Executivu asturianu, beneficiáu na so intención d’echar a andar esti añu la tv autonómica pol reciente accesu’l PSOE al Gobiernu central, piensa en xunetu como’l mes más afayadizu pa nomar al conseyu d’alministración del futuru ente, pasu fundamental pal nacimientu real de la radiotelevisión pública asturiana.

Resume oficial de la midida na web del Gobiernu central

Tamién te podria gustar