Portada Lliteratura El Foru Abiertu acueye esta tarde la presentación d’ ‘El hijo del tejedor’ d’Olga Xiniracs

El Foru Abiertu acueye esta tarde la presentación d’ ‘El hijo del tejedor’ d’Olga Xiniracs

by asturnet

El Foru Abiertu de la llibrería Cervantes d’Uvieu acueye esta tarde, a partir de les siete y media, la presentación del llibru ‘El hijo del tejedor’ de la escritora Olga Xiniracs. La historia, ambientada n’Asturies, cuenta la vida d’un texedor de tapices y una concertista d’harpa a los qu’un encuentru macabru emburria a un torrente de situaciones estremes. L’instintu maternal y el descubrimientu d’una sexualidá escondida van formar parte de los secretos de los protagonistes, secretos que los conecten cola mitoloxía astur rellacionada colos sos árboles y los habitantes reales ya irreales de la biesca.

Olga Xiniracs ye una novelista y poeta catalana nacida en Tarragona. De sólida formación artística, ye profesora de pianu, escribió poesía, noveles, cuentos y ensayos. La mar ta presente na mayoría de les sos obres, y munches d’elles foron valedores de premios lliterarios , Interior amb difunts (Josep Pla, 1982), Al meu cap una llosa (Sant Jordi, 1984), Zona marítima (Ramon Llull, 1986) y Llavis que dansen (Carles Riba, 1987).

Son destacables tamien les noveles, Enterraments lleugers (1990), Sense malícia (1994), La tarda a Venècia (1999), Un cadàver per sopar (2000), L’home que mossegava les dones (2000), Pavana per un tauró (2001) y Setmana de difunts (2003); los llibros de poesía, Botons de tiges grises (1977), Clau de blau (1978), Llençol de noces (1979), Llavis que dansen (1987), La pluja sobre els palaus (1990) y La muralla (1993); mesmo que la novela infantil Marina (1987). En 1990 tuvo la Cruz de Sant Jordi, otorgada pola Generalitat de Catalunya y ye xunto a Merçe Rodoreda, la única muyer que llogró’l “Gai Saber dels Jocs de Barcelona”. Tien publicaos más de cuarenta llibros y más de doscientos cuentos p’adultos.

Tamién te podria gustar