Portada Cine El director Bill Condon algama’l Premiu d’Honor del Festival Internacional de Cine Gai y Lésbicu

El director Bill Condon algama’l Premiu d’Honor del Festival Internacional de Cine Gai y Lésbicu

by asturnet

El Premiu d’Honor d’esta edición del Festival Internacional de Cine Gai y Lésbicu d’Asturies ye pal realizador gai norteamericanu Bill Condon. Bill Condon nació en Nueva york en 1955 y ye autor d’una riestra de películes d’éxitu como Hermana, hermana; Muerte nel agua; Dioses y monstruos; L’home que nun mentiría; Kinsey y la recién producción musical titulada Dreamgirls.

En 1999 ganó’l Premiu Óscar de l’Academia norteamericana al meyor guión adaptáu pola so película “Dioses y monstruos”. Amás de director consagráu, Bill Condon ye un gran guionista. Tuvo nomináu al Óscar tamién pol guión adaptáu de la película Chicago nel añu 2003. El 3r Festival Internacional de Cine Gai y Lésbicu d’Asturies – CinegailesAST 2008, estrenará n’Asturies cuatro llargumetraxes nominaos esti añu al Premiu a la Meyor Película que concederá’l públicu del Festival. Trátase de les películes norteamericanes Otra Peli Gai de Todd Stepehns, Vamos ser collacies de Glen Gayord, la producción filipina El florecimientu de Máximo Oliveros d’Auraeus Solito y la película alemana Vivir d’Angelina Maccarone.

L’estrenu d’estes producciones tien llugar del 7 al 9 d’agostu nel Auditoriu del Centru de Cultura Antigu Institutu de Xixón sede del Festival CinegailesAST 2008.

El Festival entamabá’l xueves 7 d’agostu del 2008 a les 5 la tarde nel Auditoriu del Centru de Cultura Antigu Institutu de Xixón, na cai Xovellanos, mui cerca de la Escalerona de la playa. Na xornada inaugural del Festival proyectáronse cinco de los curtios nominaos al premiu amás del curtiu ganador na primer edición del Festival: “Sirenito”. Llueu vendrá la película alemana Vivir (Vívere) d’Angelina Maccarone. Esti vienres 8 d’agostu entamarán les sesiones a les 5 la tarde cola proyección d’otros nueve curtios nominaos a los premios y la proyección del curtiu ganador del añu pasáu tituláu “Flores en el parque”. Llueu vendrá la proyección de dos películes: la norteamericana Vamos ser amigues de Glenn Gayord y la filipina El florecimientu de Máximo Oliveros d’Auraeus Solito.

Hai que remembrar que tolos premios concédelos el público asistente a caúna de les proyecciones salvo’l premiu d’Honor y el premiu al Meyor Documental qu’esti añu lu concede’l xuráu del Festival.

La Gala de Pieslle cola entrega de premios tendrá llugar el sábadu 9 d’agostu tamién nel Auditoriu del Antigu Institutu a partir de les 5,30 de la tarde, presentada una vez más pol gran actor DiCarlo. Durante la Gala proyectaráse una de les películes más provocatives, escandaloses y sorprendentes d’esta mesma temporada, la realización del norteamericanu Todd Stephens titulada Otra peli gai, que va dar muncho que falar. Los nominaos al Premiu al Meyor Documental son: LES SESIONES PARRICIDES (THE PARRICIDE SESSIONS) Diego Costa, EEUU-Brasil, 2006; MARICONEANDO LA PISTA (QUEERING THE PITCH) Tom Maguire, Irlanda, 2007; EL XARDÍN DE LES COLUMNES (EL JARDÍN DE LAS COLUMNAS) Diego Torres, España, 2007 y VAQUERU PA SIEMPRE (COWBOY FOREVER) Jean-Baptiste Erreca, Francia, 2006. L’asistencia a toles sesiones del Festival ye dafecho de baldre.

Tamién te podria gustar