Portada Educación El cursu pa encuestadores de material oral supera les espectatives de Política Llingüística

El cursu pa encuestadores de material oral supera les espectatives de Política Llingüística

by asturnet

El cursu pa encuestadores de material oral entamáu pola Oficina de Política Llingüística en colaboración col Seminariu de Filoloxía Asturiana de la Universidá d’Uviéu superó les espectatives de matriculación previstes polos organizadores y énte’l curiosu númberu de solicitúes la Conseyeria vióse na necesidá d’aumentar el númberu de places. El cursu de llingua asturiana pa periodistes convocáu al empar que l’anterior inda nun cubrió les trenta y cinco places programaes.

Los responsables de Política Llingüística del Principáu manifestaron el so contentu pol ésitu de la convocatoria del cursu d’encuestadores de toponimia y patrimoniu oral programáu pa filólogos y que tuvo de ser ampliáu nes sos places p’atender la demanda recibida de solicitúes. Bona parte de los trabayos fechos por estos encuestadores va utilizase nos llabores de la Xunta de Toponimia a la hora d’entamar los nomenclátores de los espedientes por conceyos.El cursu va impartise en Xixón y n’Uvièu dende’l 25 d’ochobre al 15 d’avientu.

L’otru cursu programáu por Cultura en colaboración col Seminariu de Filoloxía Asturiana, empobináu a profesionales de los medios d’información inda tien abiertu’l plazu pa matriculase y les trenta y cinco places previstes ensin cubrir. El plazu va tar abiertu hasta’l prósimu 11 de payares y el cursu va desarrollase ente’l día de fin de la matrícula hasta’l 17 d’avientu.

Tamién te podria gustar