Portada Escéniques El Conseyu d’Infancia y Adolescencia d’Avilés cierra’l cursu cola obra teatral “Tamarikitanga”

El Conseyu d’Infancia y Adolescencia d’Avilés cierra’l cursu cola obra teatral “Tamarikitanga”

by redacción asturnews

El Conseyu d’Infancia y Adolescencia d’Avilés zarró’l cursu cola obra teatral “Tamarikitanga”, una función creada pola Asociación Los Glayus na que se fala d’una forma didáctica y risondera sobro los derechos de la infancia. Raquel Ruiz, conceyala de Mocedá, presentó l’actividá, a la qu’asistieron alumnos del propiu centru, del CEIP Apolinar García Hevia y del CPEE de San Cristóbal.

El Conseyu d’Infancia y Adolescencia d’Avilés (CIAA) punxo esta selmana’l broche d’oru al intensu programa d’actividaes que desenvolvió mientres tol añu na ciudá cola representación de la obra “Tamarikitanga”, sobro los derechos de la infancia. Xuna creación de l’Asociación “Los Glayus” que se escenificó esta mañana nel CEIP Llaranes, a les 10 hores, cola asistencia de la concejala de Mocedá, Raquel Ruiz.

Ruiz condució l’actu, al pie de la educadora de “Los Glayos” Natalia González Ovies, nel qu’esplicaron el funcionamientu del Conseyu d’Infancia y Adolescencia d’Avilés, y los planes pal futuru inmediatu. Facer énte un auditoriu formáu poles alumnes y alumnos del propiu colexu de Llaranes, según del CEIP Apolinar García Hevia y del CPEE de San Cristóbal.

“Tamarikitanga” ye una palabra maorí que significa infancia. Remite a les potencialidaes que les neñes y los neños desenvuelven cuando se xunen, participen y actúen de forma colectiva col fin d’ameyorar los llugares onde viven. Tratar d’una propuesta de “Los Glayus”, l’asociación que coordina les actividaes del Conseyu d’Infancia y Adolescencia d’Avilés, na que se sensibiliza de forma amena, didáctica y risondera sobro los derechos de la infancia. El próximu mes de xunu se escenificará tamién nel Centru Cívicu de Los Canapés pal restu de centros educativos d’Avilés.

El Conseyu d’Infancia y Adolescencia d’Avilés ta compuestu por 85 neñes, neños y adolescentes, que representen a los centros d’Educación Primaria y Secundaria de la ciudá y axúntense de forma mensual p’aldericar y poner en marcha tou les acciones que lleven a cabu. En xunu va celebrar la yá habitual xornada de clausura abierta tamién a les madres y a los padres.

Más información

Tamién te podria gustar