Portada Educación El Conseyu d’Estudiantes entama alderiques n’UniOvi

El Conseyu d’Estudiantes entama alderiques n’UniOvi

by asturnet

El Conseyu d’Estudiantes, que se sumó a la fuelga, y les asamblees d’estudiantes esperen un atayante ésitu na Fuelga universitaria del martes 24, al tiempu que convoquen dos alderiques sol títulu “polítiques pa la Universidá que vien” onde van axuntar a aquelles persones que se postulen como posibles futuros xestores del futuru de la Universidá: los candidatos a rector y les y los candidatos a gobernar el Principáu d’Asturies.

El Conseyu d’Estudiantes de la Universidá d’Uviéu decidió sumase a la Fuelga Xeneral Universitaria convocada pal martes 24 “por cuenta de lo grave de les consecuencies de la reforma del 3 más 2 y pa demostrar una vegada más la so oposición al actual Réxime de Permanencia y llapada a les y los estudiantes a secundala, a pesar d’escarecer el derechu a fuelga na Universidá d’Uviéu de regulación pa esti colectivu. reivindicación (la del derechu a fuelga y el paru académico) que va tar bien presente”.

Les asamblees d’estudiantes tán convencíes de que la xornada del martes va ser un duru golpe a esta reforma y una llombarada a les reivindicaciones de la reforma del réxime de permanencia. La fuelga camienten que va ser un ésitu y la manifestación, que va salir a les 18:00 de Renfe, piensen que sedrá multitudinaria.

Pa esi día, van entamar dos alderiques, sol títulu “polítiques pa la Universidá que vien” onde van axuntar a aquelles persones que se postulen como posibles futuros xestores del futuru de la Universidá: los candidatos a rector y les y los candidatos a gobernar el Principáu d’Asturies.

Les hores y los ponentes son los siguientes:

ALDERIQUE EDUCATIVU. Empieza a les 10.00 na Aula Magna del Edif. Hestóricu.

Ponentes: -Santiago García Granda. Profesor de Química Física de la Universidá d’Uviéu. -Ánxeles Fal. Doctora en bioloxía, exbecaria d’investigación. Anguaño titulada cimeru de planificación, PAS llaboral d’Uniovi. Representante electa nel cómite d’empresa por CCOO. -Pedro Sánchez Llazu. Catedráticu de Bioquímica y Bioloxía Molecular. -Luis J. Rodríguez Muñiz. Vicerrector d’estudiantes. Exdirector de la Área d’Orientación y Accesu de la Universidá d’Uviéu. Profesor d’Estadística. -Lidia Freire. Estudiante de Llogopedia perteneciente a les Asamblees d’Estudiantes.

ALDERIQUE POLÍTICU. Empieza a les 13.30 na Aula Magna del Edif. Hestóricu.

Ponentes: -Daniel Armes Vallina. Presidente Foru Asturies Nuevu. -Héctor Piernavieja. Secretariu Xeneral de Podemos Mieres. Candidatu a les primaries autonómiques de Podemos. -Concha Masa. Númberu 2 d’Izquierda Xunida a les elecciones autonómiques. Profesora titular d’analís matemáticu de la Universidá d’Uviéu. El PP y el PSOE falten por confirmar la so asistencia al alderique políticu.

Los dos alderiques van ser moderaos por Mily Cimadevilla, Periodista de los Informativos de la TPA.

Tamién te podria gustar