Portada Cine El Congresu de los Diputaos quier desenvolver la distribución y exhibición de películes nes llingües oficiales

El Congresu de los Diputaos quier desenvolver la distribución y exhibición de películes nes llingües oficiales

by asturnet

El Congresu de los Diputaos insta a desenvolver la distribución y amuesa de les obres cinematógrafiques nes llingües oficiales. El Congresu instó al Gobiernu a que nel prósimu periodu de sesiones se presente’l Proyectu de Llei del Cine, cola fin de dinamizar el sector. La Cámara Baxa española aprobó, con 239 votos a favor, dos abstenciones y nengún votu en contra, una moción sobre la situación de la industria cinematográfica.
El testu alcordáu pide l’establecimientu de midíes de sofitu y fomentu a la producción independiente pa desenvolver una actividá creativa propia en base a la diversidá cultural y llingüística del Estáu y que se faigan les midíes afayadices pa garantizar la distribución de les obres cinematográfiques nes diferentes llingües oficiales nel territoriu español.

El proyectu de llei habrá establecer programes de difusión y promoción publicitaria de les obres cinematográfiques españoles y promocionar los mecanismos de cooperación de la futura axencia estatal de la cinematografía coles entidaes correspondientes de les Comonidaes autónomes. Tamién s’habrá de garantizar la suficiencia d’un fondu específicu empobináu al fomentu de la cinematografía dende los presupuestos xenerales del estáu y facilitar l’accesu al créditu oficial y al créditu priváu a les productores independientes.

La producción cinematográfica en llingua asturiana, por nun ser llingua oficial, nun va tar afectada pola midía

Tamién te podria gustar