Portada Conceyos El Conceyu d’Uviéu celebró’l Día Internacional del Arguyu LGTBI+

El Conceyu d’Uviéu celebró’l Día Internacional del Arguyu LGTBI+

by redacción asturnews

El Conceyu d’Uviéu celebró’l Día Internacional del Arguyu LGTBIQ+, cola  fin de promover la tolerancia, la igualdá de derechos énte la llei, la non discriminación y la dignidá de les persones Lesbianes, Gais, Tránsgenero, Bisexuales, Intersexuales  y más.

El pasáu vienres, l’equipu de Gobiernu aprobó en xunta de gobiernu l’adhesión a la Declaración Institucional de la FEMP por cuenta de la efeméride. Amás, el Conceyu d’Uviéu sumir a esta celebración coles siguientes actuaciones:

La bandera del arcu iris ondeó sobro la fachada del edificiu de Turismu de la Plaza de la Constitución. Y coles mesmes, el calendariu instaláu nel Paséu de los Álamos el nome de la ciudá d’Uviéu y la fecha llucieron colos colores del arcu iris. Finalmente, la fachada del Conceyu va allumaose colos colores del arcu iris

Con esta celebración, tratase de promover el respetu a la diversidá sexual y de reivindicar el derechu de les persones a vivir con llibertá la so orientación sexual ya identidá de xéneru, ensin medrana a discriminaciones nin represalies.

Tamién te podria gustar