Portada Comunicación El conceyu de Xixón acueye el primer Foru de les Cultures de les Ciudaes Atlántiques

El conceyu de Xixón acueye el primer Foru de les Cultures de les Ciudaes Atlántiques

by asturnet

La Fundación Municipal de Cultura del Conceyu de Xixón agospia los prósimós díes 8 y 9 de mayu el Primer Foru de les Cultures de les Ciudaes Atlántiques, un alcuentru enmarcáu dientro’l proyectu européu Interreg III B. Cultur*A y que quier afitar les bases d’estratexes de promoción de les distintes identidaes que comparten l’espaciu territorial del Arcu Atlánticu col fin de consiguir visibilizar y facer más atractivu esti ámbitu cultural.

El foru de Xixón quier dar a conocer les actuaciones, conclusiones y el balance del proyectu que se vien desenvolviendo dende l’añu 2003 embaxo l’agospiu de la Unión Europea y nel que tán integraes diferentes ciudaes del Arcu Atlánticu. L’alcuentru va valir tamién pa presentar un observatoriu de les polítiques culturales atlántiques y la base de datos anguaño en construcción pa compartir información y recursos ente les ciudaes integres nel proyectuInterreg III B. Cultur*A. A lo llargo de la celebración de Foru entamaránse sesiones de debates sobre la diversidá y la identidá cultural de les ciudaes del Arcu Atlánticu, asina como una reunión de la Comisión pa proponer estratexes y programes culturales comunes ente los distintos organismos institucionales presentes nel alcuentru.

El proyectu auspiciáu pola Unión Europea pa les ciudaes del Arcu Atlánticu tenta poner en común un trabayu de xestión cultural destináu a meyorar la difusión y la producción del patrimoniu cultural y artísticu de las ciudades d’esti espaciu xeográficu. La intención ye iguar una rede de trabayu cooperativu de les ciudaes atlántiques nel ámbitu cultural.

Xixón ye cabezalera del proyectu al que tan asociaes tamién la ciudá Glasgow (Reinu Uníu), Cork (Irlanda), Rennes, Nantes y Burdeos (Francia), Faro (Portugal), Santiago de Compostela, Avilés y Xerez de la Frontera (España). L’oxetivu fundamental del proyectu ye crear un observatoriu web que reflexe les dinámiques de les ciudaes nel campu cultural y debatir les polítiques emprimaes por estes mesmes ciudaes al través d’una serie de seminarios que se faen dende 2004 y que van servir de base a les futures cooperaciones. En 2004 desenvolviéronse otres actividaes, como el taller de artistes de Xixón dedicáu a la política del arte.

Tamién te podria gustar