Portada Convocatories El Conceyu de Siero convoca una plaza de responsable de Política Llingüística

El Conceyu de Siero convoca una plaza de responsable de Política Llingüística

by asturnet

L’Ayuntamientu de Siero acaba de publicar oficialmente les bases pa la convocatoria d’una plaza de responsable del Serviciu de Normalizacion Llingüística. El puestu ye de calter temporal con posibilidá de que se convierta en permanente a la fin del contratu y los candidatos han tener el títulu d’Espertu o Especialista en Filoloxía Asturiana.

Los candidatos tamién pueden concurrir col títulu de Llingua Asturiana pa Enseñantes de la Conseyería de Cultura o los tres cursos de l’Academia de la Llingua. Nes bases especifícase que les funciones del futuru responsable de Normalización Llingüística de Siero van ser, ente otres, la traducción de los testos administrativos y propuestes polítiques al asturiano, asina como desarrollar actividaes de normalización llingüística nel ámbitu del conceyu.

El calter temporal de la plaza ta condicionáu pola financiación de la Oficina de Política Llingüística del Principáu y nel casu de qu’a la fin del contratu, s’entamare la provisión del puestu con calter permanente, había tar supeditáu a condicionada “a la efectiva esistencia de créitu presupuestariu pa facer frente a les obligaciones que del mesmo se derivaren”.

Les bases pueden consultase nel BOPA correspondiente al 03/12/2005 o nel tablón d’anuncies del Conceyu de Siero.

Tamién te podria gustar