Portada Patrimoniu El Conceyu de Cangas va convertir el Palaciu de los Omaña en Casa de Cultura

El Conceyu de Cangas va convertir el Palaciu de los Omaña en Casa de Cultura

by asturnet

El Palaciu de los Omaña de Cangas va rehabilitase pal so usu como Casa de Cultura del conceyu. L’Ayuntamientu acaba d’autorizar les obres pa tresformar esti edificiu hestóricu nun nuevu equipamientu cultural y l’iniciu del proyectu ta previstu pa ochobre con un presupuestu de dos millones d’euros.

El Palaciu de los Omaña ye un de los edificios hestóricos con más valir del Conceyu de Cangas y representa la casa d’una de les families más poderoses de l’aristocracia del occidente asturianu, poseedora de tierres más grandes que dalgunos conceyos. El so nuevu destín como Casa de Cultura escampla’l futuru del edificiu, un exemplu bultable de l’arquitectura señorial rural del país.

El vistu bonu al empiezu de les obres dalu’l Conceyu después de que’l Gobiernu del Principáu aprebare na so reunión del pasáu 28 de xunetu una partida de 2.111.246,58 euros destinada a convertir el Palaciu n’equipamientu cultural. La nueva Casa de Cultura va contar con sala d’esposiciones, sala de prensa, biblioteca, sala auditoriu, aules de música, Muséu de la villa, sala tecnolóxica, despachos, taller d’usos múltiples, sala de reuniones y otres dependencies. L’empiezu de les obres va ser nel mes d’ochobre.

Tamién te podria gustar