Portada Educación El Colexu Públicu Laviada de Xixón prepara “Suaños na mar”, un espectáculu-homenaxe a Nacho Fonseca

El Colexu Públicu Laviada de Xixón prepara “Suaños na mar”, un espectáculu-homenaxe a Nacho Fonseca

by asturnet

El Centru Municipal de Pumarin Xixón-Sur, en Xixón, va acoyer el 7 de mayu la celebración de la Selmana de les Lletres Asturianes del Colexu Públicu Laviada, un actu nel que los protagonistes van ser d’un llau los neños y neñes de llingua asturiana de la nuesa escuela y pel otru, Nacho Fonseca, el creador del grupu musical pa neños “Xentiquina” y que lleva per títulu “Suaños na mar”. Con esti actu, el Laviada quier “facer un homenaxe al so llabor en favor de la nuesa llingua, un trabayu qu’ enxamás s’escaecerá. Un trabayu col que disfrutamos una llarga riestra de xeneraciones d’escolinos asturianos”.

L’actu ye de llibre asistencia, anque encamiente acutar plaza pa dalgunu de los dos pases, que van facese a les seis y a les siete la tarde. L’espectáculu va entamar con una esbilla de poemes, pa siguir darréu cola entregada del galardón “Estrelli na mar 2008” a Nacho Fonseca.

La representación de Suaños na mar ta basada nun testu de Beatriz González, María XesúsPrieto y Xosé Lluis Remis Cancios y la música de Nacho Fonseca.

Tamién te podria gustar