Portada Educación El Colexu “Jacinto Benavente” de Vega-Xixón homenaxea otra vuelta a Pin de Pría

El Colexu “Jacinto Benavente” de Vega-Xixón homenaxea otra vuelta a Pin de Pría

by asturnet

El Colexu Públicu “Jacinto Benavente” de Vega (Xixón) cellebrará otra vuelta esti añu l’homenaxe añal que-y brinda a Pepín de Pría esta Comunidá Educativa, reinaugurando nesta ocasión la placa que pon l‘ Ayuntamientu nel edificiu remodeláu de les antigues escueles. L’actu tendrá llugar el vienres 5 de Mayu con motivu del Día de les Lletres.

A partir de les 12,00 hores, pa los escolinos/es de sestu d’ Enseñanza Primaria convócase esti actu d´homenaxe a Pin de Pría en Llavandera cola reinauguración de la placa que pon l ‘ Ayuntamientu nel edificiu remodeláu de les antigues escueles. Neños y neñes del colexu recitarán y lleerán delles composiciones propies, al tiempu que coloquen una corona de lloréu na memoria del poeta llaniscu. Al actu tan invitaos los representantes de les Asociaciones de Vecinos de la fastera y Federación Rural, Asociaciones culturales y representantes políticos.

Esi mesmu día, a partir de les 15,00 hores, nel patiu del colexu fadráse una llectura de poemes y actuará’l grupu musical “LA QUINTANA”.

El colexu vien desendolcando tolos díes d’esta selmana, a les 12:15 hores y pa los escolinos/es de terceru, cuartu y quintu de Primaria, un Taller d ‘ INSTRUMENTOS TRADICIONALES amás de delles otres actividaes. Ente elles alcuéntrase una esposición so “INSTRUMENTOS TRADICIONALES”, dende el Martes día 2 de mayu na Biblioteca del centru, y un EXPOCUENTO, del 15 al 26 de Mayu , que consiste na esposición del cuentu tituláu “LAS CLASES DE TUBA” de la Fundación Municipal de Cultura y MURALES.

Del 24 al 28 d ‘ abril, los escolinos/es pintarán murales na grada rellacionaos cola Llingua Asturiana y la so oficialidá, los instrumentos musicales con dellos testos alusivos al tema u la memoria de Pin de Pría.

A los actos tan invitaos tolos pas y mas del colexu.

Tamién te podria gustar