Portada Conceyos El Club Xuvenil de Llectura d’Avilés torna cola participación de Bruno Puelles

El Club Xuvenil de Llectura d’Avilés torna cola participación de Bruno Puelles

by redacción asturnews

El Club Xuvenil de Llectura d’Avilés retoma les sos xuntes cola participación del escritor Bruno Puelles. Va ser esti sábadu, 19 de setiembre, a les 18 hores na Sala Allegro del Hotel 40 Nuedos.  En “Los personaxes tomen la palabra: cómo escribir diálogos naturales”, va compartir col públicu les sos fórmules para la construcción de les partes dialogaes nes sos noveles.

Tres del parón pol confinamientu y la suspensión de l’actividá cultural presencial, llega un nuevu y esperáu regresu a la programación d’Avilés. Tratase del Club Xuvenil de Llectura, que retoma les sos xuntes esti sábadu, 19 de setiembre, cola participación de Bruno Puelles, unu de los escritores nuevos con más proyección nel mundu de la fantasía y la ciencia ficción. Va Ser a les 18.00 hores na Sala Allegro del Hotel 40 Nuedos.

Puelles, nomáu nesti 2020 como finalista en dos de los galardones más importantes de la ciencia ficción n’España, el Ignotus y el Minotauru, va falar col públicu sobro les sos fórmules de construcción de les escenes dialogaes nos sos relatos.

El Club Xuvenil de Llectura, entamáu pola conceyalía de Cultura al traviés de la Biblioteca Bárganos Candamo cola collaboración de l’Asociación Celsius 232, trai con Puelles a un nuevu novelista, dramaturgu y actor, nacíu en Madrid en 1990, y que tamién fixo importantes incursiones na lliteratura infantil y xuvenil.

Dalgunes de les sos obres son “Nistagmo”, “Quiciabes Gabriel”, “A ónde van los dragones”, “Infrayable” o “Cuentu de Seronda”. Pal teatru, que les sos obres representar dende 2009, destaca la so adaptación de “Peter Pan”, de J. M. Barrie.

Tamién te podria gustar