Portada Lliteratura El Club de Llectura “Una habitación propia” va dedicar 5 sesiones a un nuevu ciclu

El Club de Llectura “Una habitación propia” va dedicar 5 sesiones a un nuevu ciclu

by redacción asturnews

El llunes 18 de xineru va tener llugar la primer xunta del nuevu ciclu del club de Llectura “una habitación propia”, na que se va analizar la novela “L’arrenunciu”, de la novelista y diseñadora estadounidense Edith Wharton.

 Va a haber otres cuatro llectures del ciclu van ser “El baille”, d’Irene Nemirovsky, “L’abanicu de seda”, de Llisa See, “Dientes blancos”, de Zadie Smith, y “El branu ensin homes”, de Siri Hustvedt.

El Club de Llectura “Una habitación Propia”, qu’impulsa la Conceyalía d’Igualdá del Conceyu d’Avilés, va volver a entamar la so actividá’l próximu llunes 18 de xineru empecipiando un nuevu ciclu de llectures. “Los llectores encamienten” ye’l títulu escoyíu pa englobar les cinco obres a les que’l club va emprestar la so atención demientres los meses de xineru a mayu de 2016.

La primera de les sesiones va tener como centru d’interés la novela “L’arrenunciu”, escrita pola estadounidense Edith Wharton en 1925. Cola muyer como protagonista y les families patricies de Nueva Cork como ambiente, “L’arrenunciu” desenvuelve’l conflictu interior d’una muyer, Kate Clephane, que decide fuxir de la vida opresiva de l’alta burguesía neoyorkina y que un día recibe una telegrama d’una fía desconocida que-y pide que torne. La reflexón sobre’l papel social de la muyer na dómina y, especialmente, sobre la maternidá, son dalgunos de los puntos d’interés destacaos de la novela.

Edith Wharton ta considerada como una de les primeres narradores de lo femenino. La so cómoda situación económica, dada per haber crecíu nuna familia burguesa, dexó-y llograr una educación privilexada. La so obra ta compuesta principalmente por noveles y relatos nos que destaquen l’humor, el calter caltriante y l’escasez d’acción narrativa. La so obra más conocida ye “La edá de la inocencia” (1920), que ganó’l premiu Pulitzer en 1921.

Toles sesiones van tener llugar a les 17 hores, nel Centru de Documentación de Muyeres (Edificiu Fueru, calle Fernando Morán, 26, planta baxa, entrada pol patiu). y el calendariu completu de sesiones del ciclu va ser el siguiente:

  • 18 de xineru: “L’arrenunciu”, de Edith Wharton.
    15 de febreru: “El baille”, d’Irene Nemirovsky.
    14 de marzu: “L’abanicu de seda”, de Llisa See.
    11 d’abril: “Dientes blancos”, de Zadie Smith.
    16 de mayu: “El branu ensin homes”, de Siri Hustvedt.

Tamién te podria gustar