Portada Cine El Cine del Atenéu proyecta ‘Blow up’

El Cine del Atenéu proyecta ‘Blow up’

by redacción asturnews

Blow up (deséu d’una mañana de branu), la película de Michelangelo Antonioni va ser la protagonista del Cine del Atenéu que va tener esti miércoles una nueva sesión nel Centru Municipal Integráu Atenéu de La Calzada.

Thomas ye un reconocíu fotógrafu de moda de Londres, que realiza por encargu una serie de fotografíes que reflexen diverses situaciones cotidianes para ilustrar llibros, dende una mirada y óptica tan peculiar como íntima. Una mañana, mientres s’atopa percorriendo un parque y tomando diverses semeyes a los paisaxes de la zona, empieza a fotografiar a una pareya que de casualidá taba parolando nesi llugar. La muyer, sobrosaltada, pídelu que devuélva-y les semeyes ya inclusive-y ufierta dineru por elles, propuesta a la cual Thomas negar. Finalmente, y énte un xuegu de seducción lleváu a cabu pola muyer na mesma casa de Thomas, este apuerta. Sicasí, al quedase con un rollu de la cinta, ve daqué nes semeyes que-y llama l’atención. Al ampliar la fotografía en grandes cuadros, va afayar que l’acción y la circunstancia de la pareya nesi parque nun fueron tan casuales como nel so momentu paecía.

Blow up (deséu d’una mañana de branu). Reinu Uníu, 1966. Dir. Michelangelo Antonioni. Duración 108’. V.O.S.

Centru Municipal Integráu Atenéu de La Calzada

Organizador: FMCEyUp
Places: Sala d’actos del Atenéu, con amenorgamientu del aforu habitual a 48 butaques
Cuando: 10 de marzu de 2021 a les 19:00

Inscripciones

Necesaria reserva previa, preferentemente al traviés del corréu proyectosculturales@gijon.es, o nel teléfonu 985  18 14 02 (serviciu de cultura del Atenéu), n’horariu de 10.00 a 14.00.

Tamién te podria gustar