Portada Cine El Cine del Atenéu de Xixón trai ’40 años de …’ Arrebato

El Cine del Atenéu de Xixón trai ’40 años de …’ Arrebato

by redacción asturnews

Esti miércoles 28 d’agostu, a les 19.00 hores, na sala d’actos del Atenéu de Xióxn va proyeutase “Arrebatu”, la popular película d’Iván Zulueta que cumple cuarenta años y que marcó al cine español del entamu la transición.

José Sirgado, un mozu director de cine, terminó la so segunda película y siéntese fondamente insatisfechu. Seique les sos relaciones col cine nun tengan nada que ver colo qu’él imaxinara.

Seique la heroína dexó una buelga más fonda de lo previsto. Seique la so rotura con Ana -la protagonista de la so primer película-, sía una especie de bumerán. Ensin dulda ser. Al volver a casa, dambes -Ana y l’heroína- aguárdenlu como si nada asocediera. José, que ta bien alteriáu, nun tarda en cayer na tentación. Sicasí, un misteriosu paquete paez allegar na so ayuda. Unviar Pedro, un adultu de comportamientu infantil al que José apenes emprestó atención cuando la conoció, pero qu’agora resurde como la única respuesta posible al angustiosu SOS de José. La estraña trayectoria vital de Pedro, reflexada na película y la grabación que contien el paquete, va abasnar a José a un puntu llende. Ana, el sexu, el cine, les drogues, van quedar tras nesti ventureru saltu al vaciu para’l que José seique nun tea debidamente preparáu (sinopsis de filmaffinity.com).

Miércoles 28 d’agostu, a les 19.00 hores. Sala d’actos del Atenéu.
España, 1979. Dir. Iván Zulueta. 110′
Non encamentada a menores de 18 años.

Tamién te podria gustar