Portada Música El ciclu d’intercambios musicales ente bandes asturianes y vasques torna col Glayíos/Oihuak Fest

El ciclu d’intercambios musicales ente bandes asturianes y vasques torna col Glayíos/Oihuak Fest

by redacción asturnews

Vuelve Glayíos/Oihuak, el ciclu de conciertos de bandes d’Asturies y País Vascu esti próximu 9 de Mayu en Gasteiz con un viaxe dende Asturies en bus a Gasteiz, pasucais per chigres, cinta popular, xuegos tradicionales y mercadín de colectivos asturianos.

En 2015 tocaron n’Uviéu los grupos vascos Skakeitan, Niña Coyote eta Chico Tornado, Rat-Zinger, Gose y Suaia eta La Haine, xunto a los asturianos Skama la Rede, Sombra, Skontra, Fabes de Mayo y La Tarrancha. Esti 2016 delles d’estes bandes volverán compartir escenariu nel País Vascu dientro de los Glayíos/Oihuak Fest. El primeru d’ellos va ser el 7 de mayu en Gasteiz.

Un viaxe Asturies-Gasteiz en bus, triki-gaita poteoa (pasucais per chigres animáu con gaita y trikitixa), xinta popular, xuegos tradicionales y mercadín de colectivos asturianos van ser les actividaes que va ufiertar el Glayíos/Oihuak Fest mientres el día en distintos puntos del cascu vieyu gasteiztarra. Va ser el calentamientu -acompañáu en tou momentu por gastronomía asturiana, sidra ecolóxico L’Allume y cerveza artesano Caleya-, pa los conciertos de la nueche.

A les 19.00 va empezar l’actuación d’Olatz Salvador, cantautora euskaldun que ye a la par teclista de Skakeitan (banda que yá participó en Glayíos). Siguirá-y Sombra, tríu uvieín de stoner y psicodelia que va poner los soníos más contundentes de la nueche. El ska-fusión de los asturianos La Tarrancha va facer baillar al públicu antes de cerrar los conciertos con Juantxo Skalari & La Rude Band, el nuevu proyectu del que fuera cantante de la mítica banda Skalariak.

Precios populares y CD de regalu

Tolos precios pa les actividaes van tener un calter popular. El viaxe día-vuelta dende Asturies en bus más comida y entrada al conciertu va costar 25 € (los tickets véndense en dellos locales de la zona central asturiana), mientres que’l bonu pa la xinta y la entrada suelta tienen un preciu de 5 € cadún (a la venta en chigres del cascu vieyu de Gasteiz).

Amás, a toles persones qu’asistan va regaláse-yos el CD ‘Recopilatoriu Glayíos/Oihuak 2015 Konpilazioa’, un discu qu’axunta venti cantares de toles bandes que tocaron l’añu pasáu en Glayíos/Oihuak Música en Movimientu· Herriak Mugitzen, esti ciclu d’intercambios musicales entamáu pola asociación d’asturianos emigraos al País Vascu Ixuxú Asturies-Euskal Herria elkartea.

Tamién te podria gustar