Portada Emigración El Centru Asturianu de Cantabria abre les cellebraciones del 8 de Setiembre nel esterior

El Centru Asturianu de Cantabria abre les cellebraciones del 8 de Setiembre nel esterior

by asturnet

Les ‘Fiestes de La Santina’ de los asturianos en Cantabria abren güei el garapiellu de folixes que tienen a la Virxen de Cuadonga como motivu y que van celebrar, a lo llargo’l mes de setiembre, más d’un cientu de comunidaes asturianes repartíes por tol mundu. La fiesta asturiana en Cantabria, que ye dende siempre la primera en cellebrase, va siguir dellos díes, hasta’l 29 d’agostu, con un perinteresante programa festivu. En representación del gobiernu asturianu dirá a Santander el direutor de l’Axencia Asturiana d’Emigración, Luis Miguel Fernández Romero, que va tar yá presente na inaguración de les cellebraciones del Centru Asturianu de Cantabria.

Los actos d’apertura de les fiestes, previstos pa güei, van tener llugar nos salones del Centru Asturianu de Cantabria, allugáu na cai Peñas Redondas de Santander. El programa’l direutor de l’Axencia Asturiana d’Emigración nel Centru va entamar a les 18 hores y va tener el so momentu cimeru a les 21 hores nel Hotel Bahía, asitiáu na avenida Alfonso XIII, onde va lleese’l pregón y darréu entregaránse les distinciones añales qu’otorga’l Centru Asturianu de Cantabria.

Depués d’estes xornaes en conmemoración del 8 de Setiembre, Día d’Asturies, vendrán munches otres, ente les que destaca la cellebración entamada pol Centru Asturianu de Bruseles, qu’esti añu cumple venti años y que-y dedica la xornada al Ayuntamientu de Llangréu, como fai tolos años con ún de los conceyos asturianos.

Les comunidaes asturianes nel esterior van cobrar amás protagonismu dende esti añu nes celebraciones del Día d’Asturies depués que’l conseyeru de Xusticia, Seguridá Pública y Relaciones Esteriores, Francisco Javier García Valledor, anunciara’l pasáu 3 de xunu n’Uviéu l’envís del Gobiernu’l Principáu d’entamar una cellebración adicional y rotativa del Día d’Asturies nel esterior a partir d’esta prósima edición, cola idea de que cada añu seya una ciudá distinta la qu’acueya los actos conmemorativos, pa facilitar asina la participación de los asturianos emigraos a mui estremaos llugares. Madrid va estrenar la llista festexando’l 18 y el 19 d’esi mes de setiembre’l Día d’Asturies, con presencia de miembros del Executivu’l Principáu.

El Principáu escueye Madrid pa la primer cellebración oficial itinerante del Día d’Asturies nel esterior

Tamién te podria gustar