Portada Emigración El Centru Asturianu de Bruseles recibe’l premiu ‘Integración’ de la revista Ecos

El Centru Asturianu de Bruseles recibe’l premiu ‘Integración’ de la revista Ecos

by asturnet

El Centru Asturianu de Bruseles ye’l destinatariu del premiu ‘Integración’ que promueve la revista Ecos, una publicación empobinada a los más de cien mil falantes d’español residentes en Bélxica y orixinarios de diversos países del estáu y de latinoamérica. La emisora Radio Sí, na que la comunidá asturiana tien una presencia importante, recibe otra de les distinciones de la revista belga.

L’Asociación Hispamedia, editora de la revista Ecos, Bélxica n’Español prepara la so ”Gala de Premios Ecos 2006″ , na que se van dar galardones a persones y asociaciones pol so llabor nel mundu hispánicu de Bélxica. L’actu d’entrega va tener llugar el día 23 de mayu a les 19.30 nel Hotel Husa President Park de Bruseles col sofitu de les representaciones diplomátiques españoles y latinoamericanes en Bélxica, asina como d’otres instituciones comunitaries. En tal actu, el Centru Asturianu de Bruseles va ser distinguíu col Premiu Ecos “Integración”.

La edición 2006 de la Gala de Premios Ecos va dar los sos galardones a les siguientes persones y asociaciones: Premiu Ecos “Honoríficu” otorgáu al Profesor Robin Lefère Premiu Ecos “Integración” ortogáu al Centru Asturianu de Bruselas Premiu Ecos “Cooperación” ortogáu a la Cámara de Comerciu Belgo Centroamericana Premiu Ecos “Difusion Cultural” ortogáu al Centru d’Estudios Mexicanos d’Amberes Premiu Ecos “ Idees” ortogáu a Radio Si pol so programa ‘De par en par’ Premiu Ecos “Solidaridᔠortogáu a ‘Femmes de l’Amerique Latine’ Premiu Ecos “Llabor Prefesional” ortogáu a l’Agrupación de Llingua y Cultura Española

La revista Ecos que ta dirixida a los más de cien mil hispanofalantes residentes en Bélxica y a tolos llectores interesaos na cultura hispana y en cuanto vincula a España, Bélxica y América latina ta formada d’un estensu grupu d’españoles, latinoamericanos, belgues y otres comunidaes internacionales ye una revista belga en llingua española qu’informa cada mes sobre los acontecimientos españoles y latinoamericanos que tienen llugar en Bélxica.

Na so sección “Ecos de…”, ufierta un serviciu de distribución y divulgación reserváu a instituciones y organismos públicos y privaos, sedes diplomátiques, ONGs y asociaciones culturales que quieran espublizar les sos informaciones oficiales.

Tamién te podria gustar