Portada Sociedá El CAO celebra una asamblea pa valorar el momentu actual de la reivindicación llingüística

El CAO celebra una asamblea pa valorar el momentu actual de la reivindicación llingüística

by asturnet

El Conceyu Abiertu pola Oficialidá (CAO) celebra esti miércoles 25 pela tarde una asamblea nel Auditoriu d’Uviéu pa valorar la última movilización ciudadana de payares, analizar la situación actual de la reivindicación llingüística y camentar nueves actividaes. Ye’l primer aconceyamientu de la plataforma unitaria nel añu en que va entamar el debate de la reforma estatutaria.

Representantes de les ciento venti organizaciones que participen nel CAO van xuntar n’Uviéu pa facer una valoración de la estratexa unitaria que defende la plataforma alrodiu de la oficialidá de la llingua asturiana. Les xestiones feches ente los tres grupos políticos presentes na Xunta Xeneral (cola negativa del socialista a recibir al Conceyu) enfotaos n’abrir calces permanentes de diálogu énte la inminente reforma l’estatutu asturianu de xuro van ser un de los asuntos a tratar nel aconceyamientu d’esta tarde xunta los siguientes pasos a siguir agora que’l partíu mayoritariu nel gobiernu autonómicu quier escomenzar los trámites pa elaborar un nuevu testu estatutariu.

Amás del discutiniuy la valoración de les prósimes actuaciones del CAO n’asamblea del Auditoriu va ratificase una nueva estructura organizativa empobinada a meyorar la eficacia de la plataforma unitaria.

Tamién te podria gustar