Portada Sociedá El BNG caltién que la so propuesta estatutaria cueye na Constitución

El BNG caltién que la so propuesta estatutaria cueye na Constitución

by asturnet

El portavoz del Bloque Nacionalista Gallegu (BNG) nel parlamentu de Galicia, Carlos Aymerich, afirmó esti martes 13 que la propuesta de nuevu estatutu del so partíu “ye una propuesta consitucional, cabe nes regles de xuegu, siempre que la Carta Magna nun la interpreten Fraga, Acebes o Zaplana” y dixo que la polémica armada a cuenta de la posible anexón de conceyos limítrofes que “ta fuera de sitiu”.

El portavoz del Bloque retrucaba asina a les crítiques llanzaes pol ex presidente de la Xunta Manuel Fraga que calificara d’anticonstitucional la propuesta nacionalista. Aymerich declaró Respective al polémicu asuntu de la posible anexón territorial de conceyos d’otres comunidaes Aymerich manifestó que “la redacción ye bastante más prudente” que la del Estatutu de Castiella-Lleón y concluyó que “equí el problema ye que la propuesta vien dende Galiza, y pa enriba, de nacionalistes gallegos”.

Pel so llau, el ministru de Xusticia, Juan Fernando López Aguilar, declaró n’Uviéu que’l nuevu estatutu del Bloque nun cuntaba col so prestu inda tampoco refugó el so discutiniu: “Nun toi d’alcuerdu cola propuesta, pero puede plantease un debate democráticu y basta con votar non”, dixo.

Tamién te podria gustar