Portada Escéniques El Ballet Real de Suecia presenta dos pieces coreográfiques nueves en Xixón

El Ballet Real de Suecia presenta dos pieces coreográfiques nueves en Xixón

by asturnet

El Ballet Real de Suecia llega al Xovellanos el miércoles 11 de mayu. La visita del potente equipu suecu a Xixón, trai a Christian Spuck, unu de los más interesaos y completos ceadores de la escena del ballet internacional. Fundáu en 1773, el Royal Swedish Ballet forma, xunto col de París, Copenhague y San Petersburgu, el cuartetu de balléts nacionales más antiguos y prestixosos del mundu, con un elencu que ye a responder a les más difíciles esixencies virtuoses.

El programa que presenten nesta ocasión consta de dos pieces: Tableau Perdu, obra de Christian Spuck, y Rättika, una creación de Mats Ek.

Tableau Perdu (23 min.)

Estrenada en 2007 pol mesmu Real Ballet de Suecia y basada na Sinfonía númberu 4 de Felix Mendelssohn, Christian Spuck diz sobre la so obra: “Esta sinfonía ye guapa ya intensa. Coles mesmes puedes esperimentala como daqué superficial, como daqué que foi creáu pa gustar… Nun se trata de visualizar la música. Quiero amosar la so cualidá interna, tolo qu’esiste ente les notes… La mio inspiración visual pa Tableau Perdu vien de la gran fascinación que siento pa cola pintura del Rococó francés, más concretamente les d’Antoine Watteau. Neses obres, veo a families acomodaes posando con un paisaxe de fondu. Deseaba captar les sos posiciones y el so llinguaxe corporal nel mio ballet… Trato de crear una ilusión del Ballet clásicu utilizando tutús de tul y zapatielles de punta a manera de cita. Anque dacuando les llínees pures del sieglu dieciocho se desmoronen” .

Rättika (35 min.)

Esta pieza ta enllena de sentíu del humor. Mats Ek inspírase na grabación qu’Anne-Sophie Mutter realizó en 1997 del Conciertu Pa Violín en Re Mayor de Johannes Brahms. La interpretación de Mutter atrapó al coreógrafu: “Mutter llega al estremu. Ye una música enllena de puxanza que reafita la vida ensin ser romántica… La mio ambición foi crear un conciertu, una interpretación coreográfica de la música”.

Tamién te podria gustar