Portada Música El 5º40’ celebra la final del Festival Internacional de Gaites Villa de Xixón

El 5º40’ celebra la final del Festival Internacional de Gaites Villa de Xixón

by asturnet

El Xixón 5º40’ llega a la so xornada penúltima esti sábadu. A les doce, n’El Náutico, toca la Banda de gaites Bagad Ploudiem, de Bretaña. Mientres, nel Paséu de Begoña va ser el turnu de la Banda de gaites Torphichen and Bathgate Pipe Band, d’Escocia. La Plazuela San Miguel acueye actuación tamién al meudía, nesti casu de la Banda de Gaites Infantil Villa de Xixón “Magüeta”.

Una hora más tarde, n’El Náutico van sonar les gaites gallegues de la Banda de Gaitas Entienza, mientres nel Paséu de Begoña va poder esfrutase de la Banda de gaites Villa de Xixón. Tamién a la mesma hora, pero na Plazuela San Miguel, actuación de la Banda de Gaites Zucurrundullo, de procedencia gallega.

De 19:00 a 21:00 hores, nos Xardinos de la Reina, xuegos y deportes tradicionales asturianos, coordinaos pola Tertulia Cultural El Garrapiellu. Nel Paséu de Begoña toca mientres Lleiba, y a les 19:30 hores, na Plaza d’Italia, el Grupu folclóricu Xiringüelu. A les diez de la nueche la Plaza Mayor acueye la semifinal del X Festival Internacional de Gaites Villa de Xixón.

Tamién te podria gustar