Portada Cine El 4u Festival de Cine Gai celébrase esta selmana en Xixón

El 4u Festival de Cine Gai celébrase esta selmana en Xixón

by asturnet

Esta selmana entama’l Festival CinegailesAST 2009, dirixíu por Xaviel Vilareyo, que va celebrase nel Vieyu Institutu Xovellanos de Xixón, del 6 al 8 d’esti mes, cola proyección d’obres de tol mundu sobre temática gai y lésbica. Mañana, xueves 6, a les seis de la tarde entama l’amuesa de los curtios finalistes del festival, “Gústame ser divina”, de Diego Torres, “K”, de Juan Simons, “Salvemos el teatru” y “La vocación”, de Xavi Vilareyo, y “Pablo ¿pusisti la llavadora?” de Javier Haba.

A les 19:30 hores va proyectase’l curtiu noruegu “Habita conmigo”, onde Eva llega pa pintar l’altar de la ilesia y Sara va alcontrar un amor. Darréu, va proyectase un curtiu d’Alemaña “L’amor mata”, onde un mozu paez que nun sabe llevar mui bien la so vida afectiva.

El vienres 17 van proyectase dos documentales, a les 18 y 18:30 hores. “Homo baby boom”, d’Anna Boluda; onde se cuenta la vida cotidiana de families gais y lesbianes en Cataluña y Valencia; y “Ensin xéneru de duldes” de Xavi Vilareyo, un testimoniu sobre la transexualidá n’Asturies.

A les 19:30 CinegailesAST presenta “Hollywood de casualidá”, comedia francesa sobre un neñu al que confunden con una neña, que llega a ser actriz.

A les ocho la tarde “Asesinaron a unu” del alemán Tor Iben. Nel curtiometraxe Tom ye atacáu nel parque, namórandose esti del so agresor.

El sábadu 8 van entregase los premios y va facese un homenaxe a Gus Van Sant, Premiu d’Honor 2009. Amás van proyectase trailers del Festival y el curtiometraxe y la película ganadores. La entrada ye de baldre a toles sesiones.

Tamién te podria gustar