Portada Convocatories Edward Rosset presenta güei ‘Tierra quemada’, segunda parte de la triloxía sobre los reis asturianos

Edward Rosset presenta güei ‘Tierra quemada’, segunda parte de la triloxía sobre los reis asturianos

by asturnet

Redacción.

El novelista Edward Rosset, d’ascendencia inglesa pero ñacíu nel País Vascu va presentar güei en Cangues d’Onís la segunda parte de la triloxía dedicada a los reis asturianos, ‘Tierra quemada’ y va facelo de la mano de Francisco Pantín, de l’Asociación Cultural Abamia.

El segundu llibru de la triloxía discurre na dómina que va dende Fruela a Mauregato y sigue’l camín de la primer novela. Pero nun ye la única novela hestórica d’esti prolíficu autor vasco-ingles. Dalgunes de les sos obres más conocíes son ‘Los navegantes’, dedicada a Magallanes, Elcano, Urdaneta y Legazpi, ‘Rumbo a Cipango, dedicada a Cristóbal Colón o ‘Los Viracochas’ con Francisco de Pizarro como protagonista de la hestoria.

Edward Rosset ñaz n’Oñate (País Vascu) en 1938 y tien espublizaes más de doscientos llibros, ente lliterarios y de testu, trabayu al que dedicó munchos años. La presentación de ‘Tierra quemada’ va ser na Casa Cultura de Cangues d’Onís a les ocho la tarde de güei.

Páxina oficial d’Edward Rosset (cast.)

Tamién te podria gustar