Portada Conceyos Dos candidatures opten a Rei o Reina del Goxu y la Faba del Antroxu 2023 d’Avilés

Dos candidatures opten a Rei o Reina del Goxu y la Faba del Antroxu 2023 d’Avilés

by redacción asturnews

Paula Pérez y Noelia Brage proponen una temática inspirada nos años 90 del pasáu sieglu. L’Asociación COMVER aspira al tronu antroxeru cola propuesta “La era dixital”. Dambes candidatures preséntense públicamente na Factoría Cultural, estos díes 26 y 27 d’ochobre.

Dos candidatures apostaránse’l títulu de Rei o Reina del Goxu y la Faba del Antroxu d’Avilés de 2023. Trátase de les propuestes “Los años 90”, de Paula Pérez Sandonís y Noelia Brage Losada, y “La era dixital”, de l’Asociación COMVER. Dambes candidatures van optar a ocupar la vacante del tronu del Rei del Goxu y la Faba que dexó en 2022 la peña Santa Jarra”, cola so propuesta “Fantasía: Un Antroxu de suañu”.

El plazu de presentación de candidatures concluyó’l pasáu martes 18 d’ochobre. Agora, los dos propuestes en tema han de presentase públicamente. En dambos casos facer na Factoría Cultural; esti miércoles 26, a les 18 hores, va ser la vez de Paula Pérez y Noelia Brage, ente que l’Asociación COMVER va faer lo propio’l xueves 27, a partir de les 19 h.

Tres estes presentaciones abrirá’l períodu electoral y les votaciones pa escoyer al nuevu Rei o Reina del Goxu y la Faba, del martes 1 al martes 15 de payares. Finalmente, la proclamación del Rei o la Reina y la temática del Antroxu 2023 (que se va celebrar del 15 al 22 de febreru del próximu añu), tamién tien fecha señalada: el miércoles 16 de payares.

Más información

Tamién te podria gustar